torstai 25. helmikuuta 2016

Täsmäohjeilla autuaaksi

Tänään sain jatkaa koulutreenejä Limozalla. Seuraavan viikon toiveeksi haaveilin Ressua.

Limoza oli alkuun vähän löysä. Pitkin ohjin ohjautui kuitenkin hyvin. Käynnissä tehtiin ensin pysähdyksiä. Pysähtyi ihan asiallisesti mutta yleensä takaset ei olleet tasan. Tasoittui muuten ihan hyväksi.

Ravissa pakka säilyi hetken kunnes lähti leviämään. Vasempaan kierrokseen tuli täsmäohjeet ja meno parani. Ulkotuki ja sisäjalasta eteen. Aseta sisään. Tehosi ja tuli paljon paremmaksi. Suunnan muutoksen jälkeen olin taas hukassa. Yritin kaikenlaista mutta tamma tuntui vaan löysältä eikä edes edennyt kunnolla. Yritin hakea ulkoa tukea mutta vasen ohja oli tosi tyhjä. Oikeassa oli kiinni senkin edestä. Irrottelu ja asetukset eivät tuoneet apua. Vasta kun ope käski taas kunnolla ratsastaa sisältä eteen ja pitää ulkoa vastaan eikä antaa lähteä kiihdyttelemään sekä asettaa muttei jäädä sisältä vetämään niin parani. Hienoa että ongelmiin löytyi näin hyvät ohjeet. Surullista etten keksinyt näitä itse.

Harjoitusravissa tehtiin kolmikaarisia kumpaankin suuntaan. Ope käski yhä ratsastaa eteen. Muttei lujempaa. Täällä "eteen" tarkoitti siis että takasia paremmin eteen. Omassa päässäni tulkkasin sen takasia alle ja energisemmäksi, korkeampaa liikettä. Alkumateluun olisi mielestäni sopinut kyllä ihan eteenratsastuskäskykin. Kummasti vaan meno parani ja unohdin ajatella ongelmia. Tamma tasoittui kahden ohjan tuntumalle ja taipui. Kaarteissa piti yhä aktivoida sisäjalalla takasia ja rytmittää raipalla. Eihän siihen mitään tappelua tarvittu. Ihan vähän kinaa vain. Lopulta tarvitsi vain muistaa pitää aktiivisuus yllä. Matelukin katosi. On tämä kumma laji. Ihanasti paremmin taas kuin eilen.

Ongelmia:
en osannut ratkaista alkutunnin ongelmia itse
en aina ymmärtänyt opea ("eteen")

Parannusta:
open täsmäohjeilla parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora