perjantai 31. toukokuuta 2013

Kora toimii kangillakin


Perjantaina kankikurssin aikataulua myöhäistettiin vartilla. Hyvä näin sillä ehdin käydä oman tuntini alle. Mutta näemmä tämä oli myös käytännön sanelemaa, sillä viikonloppuope piti myös kankikurssin tokan päivän. Koralle siis lennosta suitsien vaihto. Nätisti otti kanget suuhun. Kankikuolain oli siis eri kuin eilen. Eilen mentiin suoralla kangella, tässä oli kielentila. Jatkettiin maneesissa vaikka himoitsin ulos. Siellä paistoi jo aurinko. Ratsukoita oli samat 6 kuin eilenkin. Maneesin mittari näytti +31.

Kora oli heti alkuun huomattavasti eilistä parempi. Vähän välillä hermostui ja viskeli päätään mutta niistä selvittiin hyvin. Parempaa kyynärkulmaa kaipaili ope. Huomautuksia tuli myös siitä että kantapäät nousevat kun käytän pohkeita. Törkin siis vähän tarpeettomastikin kannuksilla. Alkuun vähän itsenäisesti väistöjä. Onneksi sai taas alottaa käynnissä. Ravissakin meno parani eikä Kora juossut pää ylhäällä.

Alkuverkat mentiin käynnissä ja ravissa. Ei nyt täydellistä mutta kelpoa. Auki ollut maneesin ovi pelotti Koraa kovin ja esitti vähän omia loikkiaan oven luona. Kertaalleen otti ravista seis niin säpäkästi että iskin vasemman korvani sen harjaan. Kävi aika kipeästi. Onneksi en osunut nenä edellä.

Päivän tehtävänä oli avot. Äkkiä aika avoihin katosikin. Ensin vasemmassa kierroksessa käynnissä, sitten ravissa. Vähän seilasi ja jännittyi. Hirmu monta asiaa oli kerrallaan keskityttävinä. Ulko-ohjan kunnollinen tuki oli yksi tärkeimmistä. Ravissa meni tasaisemmin ja lopuksi olin jo hyvin tyytyväinen. Pääsin viilaamaan jo omaa istuntaanikin kun hepo liikkui tasaisesti ja asettui.

Oikea kierros oli vähän hankalampi. Oikea pohje ei tainnut tänäänkään olla kunnolla läpi. Sisäpohjetta edemmäs kaipasi ope kumpaankin kierrokseen. Tuntui jo aavistuksen hankalalta. Kuinkakohan takana pidän jalkojani Koran kanssa? Avot oli seilausta sekä käynnissä että ravissa. Ulko-ohjan tukea huuteli ope edelleen. Mutta nyt mentiin hyvässä hengessä eikä tullut keljutuksia. Korkeintaan pientä sisuuntumista suorittaa paremmin.

Lopuksi laukattiin ympyröillä. Me takapäädyssä kahden muun ratsukon kanssa. Alkuun kai vasen kierros. Kora taas jäkitti ja ope huusi lyhyempiä ohjia. Mutta eihän siitä niin hyvää tullut. Kun ope suuntasi huomionsa hetkeksi muualle niin päästin ohjat taas tyypilliseen vähän turhan pitkään mittaan ja hepo pyöristyi. Siitä tuli kehuja. Ja ite olin mielissäni että omat metodini purivat. Laukka oli sangen jees ja siirtyminen käyntiinkin napakampi kuin koskaan ennen.

Jälkimmäinen suunta oli hankalampi. Ulko-ohjan tuki ei tainnut olla tarpeeksi tasainen enkä saanut tammaa kunnolla pyöreäksi. Lopulta tehtiin käyntiinsiirtymät tähänkin suuntaan. Ensimmäinen oli omasta mielestäni ihan hyvä vaikka pari raviaskelta tulikin. Ope vaati uusiksi. Sitten lörähteli raviin parin yrityksen verran huonommin. Tuntui että menee pieleen jo ennen valmistelua. En saanut takaosaa laukassa kunnolla alle. Lopulta saatiin kuitenkin vielä ekaa yritystä parempi siirtyminen.

Loppuraveissa Kora oli suht tasainen. Ei ollut enää semmonen olo että oli täyttä hulluutta lähteä Koralla kankikurssille. Mutta en vieläkään osaa vippaskonsteja, joilla hepan saa niks naks takaisin pyöreäksi kun se päättää ettei sitä nappaa. En tiedä johtuiko tämän päivän parannukset hepan paremmasta päivästä, eri kankikuolaimesta, siitä että sain taivuteltua hepan estetunnilla jo alkulämpimäksi vai rennommasta ilmapiiristä. Tai jostain muusta. Kora hikosi ihan litimäräksi satulan edestä ja kaulalta.

Välikäyntien kumma huomio oli että ilman jalustimia oikea jalkani roikkui selvästi alempana. En ymmärrä. Eikä satulakaan tainnut olla vinossa.

Tunnin jälkeen Kora sai vesipesun pihalla. Sai samalla napostella vihreää. Pesusta ei tainnut hirmuisesti välittää sillä hivuttautui jatkuvasti karkuun.

Looma lähti uuteen kotiin, en ehtinyt mennä sillä.

Ongelmia:
maneesin ovi oli auki ja Kora säikkyi sitä
kertaalleen stoppasi niin hyvin että iskin korvani sen kaulaan
jalat nousee kun käytän pohkeita
ohjat on liian pitkät
kyynärkulma ei pysy ja kädet laskee

Parannusta:
hirmuisesti paremmin ku eilen


Anne oli kuvaamassa, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora