maanantai 27. toukokuuta 2013

Ihanaa piiskausta ihanalla Valmalla


Maanantaina viestittelin taas tallille aletunneista. Vastaus oli ettei ole vapaita hevosia. Mutta myöhemmin tuli perään puhelinsoitto että oishan tuo Valma vapaana, kiinnostaisko se. Ja tottakai kiinnosti! Tallissa hepo arkoi vähän korviaan harjatessa. Mutta ei pullistellut pahasti.

Ratsukoita tunnilla oli kivasti vain 5 kun pari jäi tulematta. Oltiin kentällä ja pääsin ekaa kertaa yhden yksäriomistajan pitämälle tunnille. Ravissa tuntui alkuun että pompin hirmuisesti. Valma tuntui menevän aika lujaa. Käskyjä tuli että katse ylös, kädet lähemmäs toisiaan, jalat ja kantapäät alas eikä saa nyplätä ohjilla.

Välihuilien aikana Valma hörppi ämpäreistä. Pientä huikkaa jokaisesta. Tunnin lopuksi sama juttu.

Harjotusravin ajaksi sain nostaa jalustimet ylös. Helpotti vähän kun oli yksi keskityttävä asia vähemmän. Sen verran nynny olin että ennen laukkoja otin jalustimet takas. Laukat oli vähän hankalahkoja. Nostot tuli aika ampaisten. Tuntui että Valma meni pitkänä, hirmu vauhdikkaasti, enkä oikein saanut käännettyä volteille. Jälkimmäiseen kierrokseen eli oikeaan 10 metrin voltti yritti jo onnistua. Laukasta raville siirtymätkään ei olleet kovin hienoja.

Kun sain pohkeet pidettyä kiinni niin tasottui ja meni paremmin. Valman kanssa tuntuu että saa tehdä hommia enempi kuin muilla ratsuilla. Loppuraveihin meno parani kivasti. Tänään Valma keskittyi paremmin eikä säikkynyt mitään. Tosi kiva tunti!

Ongelmia:
pompin harjotusravissa

Parannusta:
parani lopputunnista
on se vaan ihana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora