perjantai 17. toukokuuta 2013

Koulua (istuntaa) ilman gramaaneita


Perjantaina listassa luki ilokseni taas Kora. Listassa oli myös lisämerkintä että gramaanit jos tahtoo. Jätin martingaalin siis taas pois. Ope oli edelleen sitä mieltä että voin laittaa gramaanit, jos tahdon, joten nappasin ne mukaan. Mutta en kuitenkaan laittanut. Kentän laidalle turvaksi. Ratsukoita tunnilla oli 7 ja lämmintä vähän alle hellerajan. Topin kanssa tuli kuuma. Jalassa oli valmiiksi valkoiset kisahousutkin niin vaatetusta ei ois voinut enää keventää.

Tunnin aiheena oli istunta mutta sangen vähän tuli istuntakommentteja. Alkutunnista Kora oli taas mutkalla vasempaan. Takaosaa sainkin korjailla uralle. Asetukset ulos auttoivat kans. Muuten alkuverkka oli mielestäni turhan ohjattu ja tulkitsin että piti mennä vain suoraan. Minä kun olisin halunnut pyöritellä kahdeksikkoja ja tehdä vähän siirtymiä. Alkuverkat ei kovin lupaavasti menneetkään ja Kora kulki pää ylhäällä. Ope kyseli että tahdonko laittaa apuohjat paikalleen. En suostunut vielä.

Kenttä ei pölissyt pahasti mutta silti joka tehtävän jälkeen oli olo että kurkussani on sahara. Hepokin tasottui pikkuhiljaa. Edelleen sangen ohjatusti tehtiin 10 metrin voltteja. Tunnustan että meilläkin vähän levähti suuriksi. Ensin ravissa, sitten laukassa. Eikä kuulemma pystytty kaikki laukkaamaan kerralla, joten puolet odotteli "kouluaitojen" ulkopuolella toisten ollessa tehtävällä. Minä otin omatoimiset työskentelyhetket mieluusti vastaan. Itsenäisesti mentiin avoja ja olisin jatkanut pidempäänkin. Laukassa tehtiin samat 10 metrin voltit.

Koko tunnin polveni nousivat. Laukat koko poppoo menikin ilman jalustimia ja laukattiin aika pitkään. Junioreilla loppui kunto mutta ite jaksoin ihan hyvin. Open mielestä laukattiin välillä turhan pienesti. Yritin sit vähän hoputtaa isompaan laukkaan ja saatiinkin kivoja pätkiä.

Loppuun mentiin vielä ravia pituushalkaisijalla. Alussa omasta mielestäni tosi kivasti, loppua kohti rupes vähän levähtelemään. Pitkille sivuille nostettiin laukkoja ja edelleen sai ajatella laukassa eteen.

Loppuraveissa Kora yritti alkuun juosta. Sain haltuun. Hetkittäin kiiruhti mutta muuten oli aika jees. Kivasti tasottui ja parani meno alkutunnista. Mutta eipä se videolta niin ihanalta näytä kuin miltä muka tuntui.

Ongelmia:
nyrkit ei pysyneet kiinni ja ohjat hiersi nimettömiä

Parannusta:
meno parani kovasti loppua kohti

Anne kuvasi tuntia, kiitos siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora