tiistai 7. toukokuuta 2013

Esteitä pienryhmässä


Kuvittelin meneväni kolmen ratsukon pienryhmätunnille mutta mukaan tuli vielä neljäskin ratsukko. Mikäs siinä. Ratsuksi sain toivomani Koran. Salaa haaveilin erikoisesteistä ja ratatreenistä. Keli oli ennen tuntia sateinen n. +7. Siitä sitten aurinkoistui. Kora oli tallissa ihan asiallisesti.

Maneesissa heppa päätti tänään säikkyä taas ihan kaikkea. Ensimmäiset pari kierrosta lähinnä pyörittiin keskellä kun hirvitti mm. takakulmassa ollut penkki (sivuaskelia käynnissä), sivuovi ja katsomopääty. Alkuun Koran mielestä semmonen n. 10 metriä oli hyvä etäisyys kiertää pelokkeet. Ite en ollut oikein zen-tuulella vaan ärsytti moinen. Pari ratsastuskertaa sitten kun päästiin ihan ilman ongelmia. Ei menty pelokkeiden lähelle ihan hyvällä muttei pahallakaan. Patistelemalla likemmäs. Totesin että jos päästään kulmiin vasta lopputunnista niin hyppääminen hankaloituu ihan tarpeettoman paljon. Onneksi noin 10 minuuttia riitti pahimmasta pääsemiseen.

Esteitä kasattiin maneesiin 4. Kaksi pystyä ja kaksi okseria. Alotettiin ravipuomeilla kevyessä istunnassa. En tainnut oikein kuunnella tehtävää, sillä unohtui sekä kevyt istunta että voltti puomien välissä. Hupsista vaan. Ope uhkaili jo että seuraava, joka keventää, menee lopputunnin ilman jalustimia. Tämä meni ihan ok. Sitten tultiin 4 laukkapuomia innarivälein. Puomien jälkeen raville ja seuraavat puomit ravissa. Meillä jäi välillä tasapainotus vähän puuttumaan mutta ihan kelvosti tämäkin ja päästiin raville ajoissa.

Hypyt alotettiin ristikolla, josta loiva kaarre vasempaan okserille. Aluksi tehtiin väliin voltti, myöhemmin vain jos laukka ei vaihtunut ekassa hypyssä. Kora vaihtoi vähän huonosti. Tultiin noin neljästi ja saatiin 1 vaihto. Silloin este oli jo pikkupysty. Vikalla kerralla vaihdoin laukan kaarteella kun en jaksanut volttailla. Ei se kyllä tainnut edes vaihtua.

Sitten hypättiin 7 hypyn rata. Me vikoina pikkusen korkeampana. Estekorkeus oli varmaan juuri sitä 70-80. Olisin kaivannut semmosia kieltoriskin aiheuttavia oksereita, mutta olivat vain niukasti kasikympissä jos sitäkään. Eikä mitään tiukkoja teitä tai kääntelyitä. Erikoisesteistä nyt puhumattakaan. Hitusen haparoivaa oli. Eka este putosikin. Mutta päästiin möröistä huolimatta lähes katsomopäätyyn asti eikä Kora harkinnut kieltävänsä. Vika linja oli takaisinpäin vähän hassu kun en päättänyt askelmäärää. Kuudes oli miniaskel. Kaikki sai vielä uusia sen linjan ja me mentiin sitten reippaasti viidellä. Ei ongelmia.

Kyselin että onko huomenna estevalkkaa. Kuulemma on mutten voi sinne enää Koralla mennä. Ymmärrän kyllä ettei sitä voi hyppyyttää kohtuuttomasti mutta tämmöset keskustelut olisin mieluusti käynyt etukäteen. Sanoisin että kisatreenimme on aika puutteellista kun alla on tämä yksi rata lähemmäs vuoteen. Erikoisesteetkin loistivat poissaolollaan.

Koulukisailmolista (17.5.) oli ilmestynyt talliin. Pääsin ekaksi ilmottautujaksi, Rusina ja luokka 3 eli he B:3.

Ongelmia:
kyttäily
väärät laukat esteiden jälkeen
yksi pudotus

Parannusta:
ei kieltoja

Anne kuvasi meidän menoa, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora