torstai 30. toukokuuta 2013

Kaameaa kankeilua


Innostuin ilmottautumaan kevään kankikurssille. Ei ollut suurempia intohimoja kankiratsastaa muiden kuin Koran kanssa. Oli vähän semmonen olo että kerjään verta nenästäni mutta toivoin Koraa. Koran sitten sainkin. Siitäkään ei ollut varmuutta että onko sillä ollut kankia ennen suussa. Kelinä oli ihanan lämmin +28. Ei haittanut ainakaan mua. Kora taas oli hikinen jo tallissa.

Mentiin kentällä. Alkutunti ei ollut kovin lupaava. Käynnissä toimi sentään jotenkin, ravissa oli aika kamalaa. Huonommin tuntui menevän kuin eilen nivelillä. Toinen suunta oli paljon hankalampi. Alkuverkka oli taas melko ohjattu, ite olisin halunnut pyöriä vapaammin. Ope kuitenkin käski sitten tehdä voltteja. Kun ravi ei lähtenyt sujumaan sain kehotuksen mennä tekemään käyntityötä itsenäisesti kentän laitamille. Olin tästä hyvin mielissäni. Tein ope ohjeesta takaosan väistöjä uralta sisään ja paranihan se meidän meno pikkuhiljaa.

Tehtävänä mentiin pohkeenväistöjä. Ensin käynnissä. Oikeassa kierroksessa uralta sisälle, vähän aikaa suoraan ja sitten takas uralle. Oli epäilyttävän vaikeaa ja aika monella oli hankaluuksia. Vasenta pohjetta Kora väisti paremmin mutta välillä meni mutkalle. Oikeaa pohjetta väisti huonommin (tai ei väistänyt) enkä edes huomannut. Noloa. Raipalla sai naputella että väisti. Ravissa ei ollut kovin kehuttavaa ja oli vähän turhan hankala tehtävä. Hetken Kora meni ravissa pyöreämpänä mutta sit rupesi taas nousemaan. Viimenen väistö mentiin käynnissä kun ravissa ei meinannut tulla tarpeeksi hyvää.

Laukkaa mentiin vaan vasemmassa kierroksessa ja sitäkin melko vähän. Laukassakin taidettiin tehdä väistö. Oli edelleen enempi huono kuin hyvä. Ope käski työskennellä ensin voltilla hyväksi. Olihan se käynnissä hyvä. Voltilla oli laukassakin vähän pyöreähkö ja väistössä sitten jännittyi. Enkä ihmettele, tunnelma oli kaukana rennosta. Liirattiin linjaltakin.

Loppuraveissa Kora vähän juoksi alta. Hepo meni häslämoodiin eikä tullut hyvää. Yleensä loppuraveissa on semmonen olo että nyt voitais alottaa hommat. Nyt oli semmonen olo että ehkä kohta voitais alottaa tehtävillä.

Tämä oli semmonen tunti että kaikilla meni huonosti, ope hiiltyi ja sit rupesi muakin keljuttamaan. Eipä tähän tuntiin voinut olla tyytyväinen. Meillä ei ois voinut olla paljon kamalampaa. Olisin halunnut mennä paljon itsenäisemmin. Tehtävät oli liian vaikeita tasoon nähden. Lopputunnista ope kysyi että tahdonko jatkaa Koralla. Vastasin että joo kun eipä ne muutkaan hepat hirmuisesti kiinnosta. Vaikka järkeä tässä ei ehkä olekaan. Kakkosvaihtoehto ois Karkki mutta mieluummin opettelen ratsastamaan Koralla. Ope totesi että vaihdetaan kanki huomiseksi. Nyt oli melko suora kanki.

Ongelmia:
paljon

Parannusta:
käynnissä oli suht hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora