perjantai 3. toukokuuta 2013

Jumppahyppyjä Koralla


Tänäänkin kuvittelin meneväni koulutunnille. Pihalla jo selvisi että meillä on esteitä. Lista paljasti että olen lisäksi auttamattomasti myöhässä (rakentamaan 20 min ennen tunnin alkua). Sattumoisin tunnin alkuun oli se 20 minuuttia aikaa ja heppani (Kora!) oli vielä pihalla. Hyppelyni Koralla näyttävät olevan aika runsaslukuiset. Nätisti tuli sisään ja antoi varustaa. Hitusen harmittelin että eilen niin tunnollisesti laitoin martingaalit takaisin toisiin suitsiin, poistin jalustinhihnasta kierteen ja vein etusuojat pois. Sain vastauksen myös pohdintaani että miksi esteillä on eri kuolain (suora kumikuolain). Kuulemma siksi kun Kora on niin herkkä suustaan. Kysyin että voisinko hypätä koulutunneilla käytettävällä kolmipalalla. Vastaus oli ettei nyt ruveta mitään muuttelemaan.

Ratsukoita oli tänään tunnilla kivasti vain 6. Ohjelmassa jumppasarjoja. Opena viikonloppuope. Kora oli vähän enempi kyttäystuulella kuin eilen. Sivuovea piti vähän väistää, iso ovi oli tuijottelun arvoinen ja estenurkka kierrettiin mieluummin vähän kauempaa. Näissä oli vähän puolieroja. Vasemmassa kierroksessa estenurkka ei ollut kovin paha mutta sivuovi pelotti enemmän. Eiliseen verrannuna maneesissa oli jo aika kuuma. Pihalla oli aurinkoinen +5 ja kaksi paitaa turvaliivin alla oli liikaa. Hurjin kuski meni pelkässä t-paidassa.

Tänään yritin pitää tasaisen ulkotuen ja ratsastaa pohkeella eteen. Alkuverkassa toimi vähän vaihtelevasti. Välillä Kora meinasi madella, hetkittäin taas kiirehtiä kauheaa kyytiä. Jonkunlainen keskivauhti kuitenkin löytyi. Mutta pyöristymistä ei tapahtunut. Ope käski taivuttaa kunnolla ja muistaa löysätä kun hepo myötää. Meinasin kysyä että tarkoittiko se että jos Kora myötää eikä kun myötää.

Alkuun tultiin ravipuomeja kevyessä istunnassa. Ei tänään hirmuisesti kolisteltu. Vauhdin kanssa oli säätämistä. Liian hitaasti, liian lujaa tai ainakin lopussa kiihdyttäen. Sain vähän parannettua. Laukassa myös puomeja (3 kpl, innarivälit). Kora meni aika lujaa ja vissiin ois pitänyt tulla vähän rauhallisemmin. Taas samoja loppua kohti kiihdyttelyongelmia. Nämä nousi kavaleteiksi ja välillä päästiin onneksi vähän rauhallisemminkin.

Sitten siirryttiin itse jumppalinjalle. Alkuun kaksi ristikkoa innariväleillä. Toiseen suuntaan tuli hassu sivuaskel vähän ennen esteitä. Maneesin estekulmakin vähän jännitti. Esteillä meni pikemminkin liian lujaa kuin hitaasti. Välissä piti muistaa pidättää. Kora ei ihan otteessa ollut mutta selviydyttiin ihan kelvosti. Linjalle tuli vielä pysty ja okseri. Hypättiin kumpaankin suuntaan. Tämän päivän riemuni oli että joka kerta Kora nosti laukan oikein. Estelinjojen jälkeen oli kyllä vääriäkin. Korjasi ne puoliksi itekseen keskimäärin 1 raviaskeleen kautta.

Esteet ei tuottaneet ongelmia ja mukisematta päästiin kaikista yli. Estekorkeus oli aika maltillinen. Jotain 60 - 70 cm ehkä. Yksi pyysi vähän isomman esteen loppuun mutten viitsinyt Koran kanssa hypellä isompia koska hyppypäiviä on nyt aika paljon luvassa.

Loppuraveissa yritti kaahottaa mutta sain turhat kiireet hillittyä. Pyöreyden puuttuminen jäi taas vähän kaihertamaan. Kora jatkoi vielä toisenkin tunnin. Sen jälkeen sitten kolotin jalustinhihnaan lisää reikiä ja parturoin Koran harjan siistiksi ratsuharjaksi. Hitusen pitkäksi taisi silti jäädä.

Ongelmia:
Kora kulki pitkänä ja muutaman kerran vähän narskutteli

Parannusta:
kaikki laukat nousi oikein

Siirille kiitos videoinnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora