maanantai 20. toukokuuta 2013

Helppo A:0:n itsenäistä harjottelua


Maanantaina pääsin Rusinan kanssa harjottelemaan Saaran koulukisojen tulevaa A:0:aa (pdf) itsenäisesti. Kankia en itsenäiselle tunnille saanut. Mutta sentäs ruhtinaallisesti ulkokentän lähes omaan käyttöön. Ja Anne tuli kuvaamaan.

Alkutunnista tein käynnissä takaosakäännöksiä. Jotain sinnepäin. Vähän kiiruhti tai hyytyi liikaa. Pienen raviverkkailun jälkeen tehtiin hitusen verran siirtymiä, sitten laukannostoja ja siirtymiä käyntiin tai seis. Laukat nousi hyvin myötäisenä ja vastaisena. Mutta laukasta alas vyöryttiin etupainoisina ravin kautta ja hepo kiskoi mut etukenoon. Tehtiin myös jokunen peruutus. Muutamat keskilaukkayritelmät tehtiin koko kentän mittaisilla lävistäjillä. Siinä oli kivasti aikaa toimia. Ihana oli huomata että kun puolenvälin jälkeen rupesin lyhentämään laukkaa niin päästiin uralla raviin eikä vyöryntäravia tullut kuin pari askelta.

Sitten ratsastin ohjelman läpi. Aika kammottavaa. Hepo meni pitkänä ja etupainoisena. Nyt ravit ja laukat nousi myöhässä ja alaspäin siirtymät valuttiin. Hetkittäin meinasi mennä ihan jumimiseksi. Kenttäkin rupesi pölisemään kun keli aurinkoistui.

Tämän jälkeen tein vielä siirtymiä, lisää takaosakäännöksiä ja pysähdyksiä. Hepo vyöryi edelleen. Lopuksi keksin tehdä laukka-käynti-siirtymiä ympyrällä aika tiuhaan. Jotain samantyyppistä tein samassa paikassa vuos sit Easylla. Kun siirtymät seurasi tarpeeksi nopeasti toisiaan niin vähän parani. Mutta video kavaltaa että nostoissa ohjat käy löysänä ja hepo valahtaa pitkäksi ja alas siirtymissä en istu laukkaa tarpeeksi lyhyeksi vaan Rusinaa putoaa vyörymisraville. Vähän puri kuolaimeen ja veti päällään edelleen kuskia etukenoon.

Ongelmia:
siirtymät alaspäin
kuski irtoaa satulasta kun hepo nykii ohjia
ohjelman läpimeno oli aika kamala

Parannusta:
takaosakäännökset, vastalaukat ja peruutukset ihan ok

Anne videoi meidän menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora