keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ratatreeni väärällä ratsulla


Keskiviikon estevalkkaan sain sitten kakkostoiveratsuni eli Karkin. Koralle tuli niin paljon hyppyjä että sai hyppyvapaan. Ratsukoita valkkaan oli ympätty 7 vaikka 6 on maksimimäärä. Alotettin sitten varttia aiemmin ja pidettiin 75 min. Ei jäänyt siis mitään hampaankoloon. Tasalta alotettiin jo hypyt. Maneesin mittari näytti +20, pihalla oli +7. Olin lyhythihaisella.

Tänään maneesiin kasattiin sitten liuta erikoisesteitä. Harmitti tämä ratsuvalinta, olisin niin halunnut hypätä nämä Koralla. Alkuun tultiin kavalettia ympyrällä. Vasen kierros meni hyvin, oikeassa en osannut kääntää kulmattomasti ja laukkakin vähän venähti. Lapa karkasi ulos, samoin koko hepo.

Sitten tultiin kolmen esteen tehtävä: kaksi ristikkoa ja laine, jonka alla oli vesimatto. Väliin mahtui yksi väärä laukka. Mutta Karkki ei mattoa juuri kyttäillyt ja nätisti päästiin yli. Sitten sama uusiksi pystyinä, lankkujakin oli jo 2. Laukka jäi edelleen hypyssä vaihtumatta ja vaihdoin ravin kautta.

Tämän jälkeen tultiin linjoja: lankulta portille (8 laukkaa kaarevasti) ja renkaalta lankulle (5 laukkaa ja vähän lähelle)  Laukka jäi taas vaihtumatta hypyssä eikä Karkki ois millään tiputtanut raville. Onnistui kuitenkin lopulta. Ekaa estettä myös kolhaistiin mutta pysyi ylhäällä.

Sitten tultiin 8 esteen rata. Heti ensimmäinen putosi kun tultiin liian löysästi ja liian lähelle. Matkan varrelle mahtui myös vääriä laukkoja ja kummallisia ponnistuspaikkoja. Hepan laukkakin rupesi pikkuhiljaa salakavalasti venymään. 7 hypyn uusintarata meni paremmin. Vesimatolle lähdettiin hitusen kaukaa ja seuraava väli piti mennä kuudella mutta sujahdettiin viiteen. Ope käski pidättää ja seuraavaan kaarteeseen saatiin 8 laukkaa, osin pienen kiemuran takia. Vika väli meni siististi viidellä. Nyt rupesin ite saamaan rytmistä kiinni.

Hepo oli kivan tolkku ja kyttäämätön. Koran jälkeen oli ihanan rauhallista kun kaikkea ei tuijoteltu. Vääriä laukkoja oli aika paljon mutta niistä voin syyttää pitkälti itseäni. Hypättiin vähän reunasta osa. Tämänkin kanssa ohjat oli liian pitkät ja itellä oli vähän ratsunsäätelyongelmia. En huomannut kun meno venyi, vauhti ei tuntunut kiihtyvän. Yllätyin jopa kun lopussa venyttiin väli viiteen. Opekin kehui meidän menoa. Ite oon hyvin tyytyväinen, siihen nähden että olinko neljättä kertaa Karkin kyydissä meni sangen huipusti. Ratakorkeus oli tänään n. 80 cm. Sen verran lukee Karkin tiedoissa sen hyppäävän. Mahtaiskohan mennä isompiakin?

Ongelmia:
väärät laukat esteiden jälkeen
yksi pudotus
vähän säätelyongelmia

Parannusta:
ei kyttäillyt mitään
ei kieltoja


Anne kuvasi meidän menoa, tässä tiiviste.
(Bloggerille miinusta YouTube-yhteensopivuuden kadottamisesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora