torstai 9. toukokuuta 2013

Kora ekaa kertaa naapurikisoissa


Torstaina oli estekisojen vuoro naapurissa. Luokkana 70-80 cm. Etukäteen jännitin eniten Koran käyttäytymistä vieraassa paikassa. Kelinä oli vesisateinen +7. Eilen valmiiksi etsimäni suojat oli kadonneet ja hepokin oli aika mutainen. Lopulta ennen omaa verkkaryhmän vuoroa en ehtinyt juuri kun ratsaille. Kisaajia meidän luokassa oli 12. Arvioitu verkka-aikamme oli klo 15, siitä oltiin tunti ja vartti etuajassa. Onneksi olin vähän hajulla aikatauluista.

Annen nappaama kuva ratapiirroksesta.


Koraa jännitti ihan kuten arvelinkin. Empi maneesiin menoa ja aluksi tuijotteli lähes kaikkea. Ensimmäinen kierros mentiin haparoiden käynnissä. Siitä sitten raville ja laukkaankin. Ekalle minipystylle tuli kielto kun en ratsastanut tarpeeksi tomerasti. Kora taas näytti siltä ettei oo koskaan ennen nähnyt estettä. Hetken sai turpailla sitä ja toisella yrityksellä päästiin yli. Verkkahyppyjä otettiin n. 6. Kolme pystylle ja 3 okserille. Esteet numero 8 ja 3. Lankut (vitoseste) kävin näyttämässä, muita erikoisesteitä ei onneksi ollut. Ihan peilipäätyyn asti Kora ei mennyt mutta arvelin että tällä pärjätään.

Suoritusvuorossa olin tämän verkkaryhmän tokana eli kaikista kisaajista seitsemäntenä. Jäätiin suoraan maneesiin. Rata meni hyvin ja tasaisesti. Väärät laukat Kora vaihteli lähinnä itse. 24 metrin väliin tuli pientä mutkaa. Jälkimmäinen 17 metrin väli mentiin suunnitellusti neljällä askeleella.

Arvosteluna oli vihdoinkin AM5. Aiemminkin sitä on yritetty mutta aina vaihdettu muuksi. Eli siis pihalle odottelemaan. 40 min kävelyä ja kevyttä liikutusta tihkussa sai kaipaamaan 367.1:stä. Kuskille meinasi tulla vilu ja Kora säikkyi noin kahdesti joka kierroksella kentällä. Ei käynyt tylsäksi.

Esteitä nostettiin. Ennen omaa hyppyvuoroa vähän ravattiin ja laukattiin. Radalla sai ottaa 2 hyppyä alle, ykkösen ja nelosen. Hyppäsin ite ensin nelosen, sitten ykkösen. Jälkimmäistä kolautti muttei pudonnut. Seiska oli noussut pelottavan isoksi okseriksi.

Rata oli taas ihan kelpo. Kora kääntyi tiukasti ja tein suunnitellut oikoreittini. Tiukan kurvin jälkeen ponnistus oli kuitenkin sen verran haparoiva että ohjat tippui. Sain kuitenkin käännettyä seuraavastakin välistä. Nyt piti ratsastaa jo vauhtiakin, Kora meni nyt rauhallisemmin kuin perusradalla. Vika väli mentiin taas neljällä laukalla. Seiskakin ylittyi hyvin.

Siihen olen tyytyväinen etten jättänyt Koraa tänään yksin kuin sen ekan verkkaesteen verran, johon kiellettiin. Tällä tuloksella päästiin luokan johtoon. Harmi vaan että yksäreistä löytyi vielä puoli sekuntia nopeampi aika ja jäätiin toisiksi. Sininen ruusuke oli kuitenkin oikein kiva tuominen näistä kisoista. Kiva oli huomata että Kora osasi käyttäytyä ja pärjättiin hyvin ilman suurempia ratatreenejä. Nyt ei enää harmita eilisen valkan väärä ratsu.

Takaisin tallille Kora tepasteli aika kiireellä. Olisi halunnut ravata ja aika paljon sain pidätellä. Ylihuomiset oman tallin kisat jää kavereiden häiden takia välistä. 85 ois voinut olla mulle ja Koralle hyvä.


Kaisalle kiitos ratojemme kuvaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora