perjantai 31. toukokuuta 2013

Esteitä Koralla ilman kyttäilyitä


Perjantaina olin sekä yllättynyt että riemuissani kun estetunnille sain Koran. Luvassa oli nimittäin heti perään jatkaa Koralla kankikurssille. Ennen tuntia tamma oli märkä ja kuranen. Ennakoin suitsien vaihtoa ja jätin martingaalit pois ettei tarvitse satulavyötäkin aukoa. Ratsukoita tunnilla oli 9 ja mentiin maneesiin kun pihalla velloi kaatosade. Tunnin piti viikonloppuope.

Alotettiin ravipuomeilla, joiden väliin tehtiin voltti. Ravi oli mielestäni välillä turhan löysää, jolloin vähän hoputin. Siitä tuli opelta sanomista että menee liian lujaa. Ja niinhän se menikin.

Ekat hypyt hypättiin oikeaan kierrokseen ympyrällä ristikolle. Tultiin se kai kahdesti. Ihan ok. Tämän jälkeen kolmen esteen tehtävä, sama ykkönen mutta pystynä, sitten uran kautta hypättiin toinen pysty vinoon ja laukka ois pitänyt saada vaihtumaan seinällepäin eli vasemmaksi, lopuksi vielä okseri. Laukka ei meillä vaihtunut ja meno meinasi vähän hyytyä kaarteessa. Okserilla laukka sitten vaihtui vaikka ei pitänyt, vaihtoi kuitenkin edestä sitten oikein eli vasemmaksi. Ohjeena oli myödätä ylemmäs.

Näiden jälkeen tultiin kaksi viimeisimmäksi hypättyä linjana: pysty + okseri. Väliin 5 laukkaa, joka vipsahti välissä vääräksi. Sitten tultiin sama 3 esteen pätkä uudestaan ja linja siihen perään. Päätin että nyt korjaan virheeni. Pudotettiin heti eka, taisi olla taas perinteinen liian löysä alotus. Mutta tokalla laukka vaihtui kuten pitikin. Kaarteessa meinasi hyytyä vielä edelliskertaa pahemmin ja okseri hypättiin kaukaa. Väärässä laukassa alas mutta vaihtoi askeleessa. Sitten pitkälti maneesia ympäri ja linjalle. Sujuvat 5 askelta tuli mutta laukka vaihtui taas välissä vääräksi ja okseriltakin laskeuduttiin väärällä mutta vaihtoi samantien.

Korjaukset onnistui siis jotenkuten. Pudotus vähän kaihersi mutta uupuneen laukanvaihdon sain nyt tehtyä kakkosella, tie sille oli parempi ja sain okserilla myödättyä paremmin.

Omaa vuoroa odotellessa sain Koraa vähän pyöristymään. Kivan paljon ehdittiin kuitenkin väkimäärästä huolimatta hypätä.

Ongelmia:
yksi pudotus

Parannusta:
ei kyttäillyt maneesissa!
martingaalien puute ei haitannut mitään


Anne videoi meidän menoa, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora