maanantai 13. toukokuuta 2013

Lappeenrannan vika estetunti


Kävin Lappeenrannassa vielä pakkaus- ja muuttoreissulla ja samalla kertaa piti käyttää ratsastuskortti loppuun. Eikä tämä siis ollut ollenkaan ikävä asia että pääsi tallille. Maanantaina siis tyypilliseen tapaan estetunnille. Lämmintä oli +17 ja keli oli sateinen. Oltiin silti kentällä. En tiedä johtuiko talven ihanan pienet ryhmäkoot maneesin koosta. Nyt tunnilla oli nimittäin 9 ratsukkoa enkä ollut kovin mielissäni. Ratsukseni osui BH ja kannukset jäi Ouluun.

Tunnin aikana ei satanut mutta kenttä oli paikoin aika lääryä. Maneesin päädyssä oli tötsiä merkkaamassa välteltäviä kuoppia. Alempi pitkä sivu oli aivan mutaa, paikoitellen myös ylempi pitkä sivu sekä kauempi lyhyt sivu. Meinasi iskeä merisairaus kun kenttä heilui hevosten painosta parin metrin alueelta useammassa paikassa. Katse pois kentästä siis.

En saanut ratsua tänään kunnolla lyhennettyä töihin. Meno oli vähän pitkää ja löysää. Paitsi hetkittäin kun hepo veteli omia pömelivauhtejaan. Alkuun tultiin katsomopäädyssä ollutta ristikkoa. Taidettiin ottaa pari ravilähestymistäkin. Laukassa BH meinasi kiihdytellä omiaan. Ope huuteli pidättämään sekä myöhemmin myös johtamaan kun useamman kerran tultiin väärässä laukassa alas. Tätä jokunen kerta.

Tehtävät oli taas noin 3 estettä kerrallaan. Tuntuu että okserille ei kertaakaan osuttu sopivaan kohtaan vaan loikittiin se aika kaukaa yli. Trippelille askel sattui paremmin kohdilleen. Lopputunnista esteet taas nousi ja trippeli oli yli metrin. Olikohan 3-4 ratsukkoa, jotka pääsi kokeilemaan vielä tällä korkeudella. Mekin päästiin yli. Väenpaljoudesta huolimatta ehdittiin kuitenkin hypätä vähintään kelpo määrä hyppyjä.

Loppuverkat käytiin pyörähtämässä maneesissa. Kamala pölinä. Osa porukasta luikahti maastokävelylle ja kun tajusin tämän niin olivat kadonneet jo kauas näkyvistä. Käytiin sitten BH:n kanssa kaksin vähän pyörimässä käyntiä lähimetsässä. Hienosti meni. Näkyi jotain maastoesteen tynkääkin.

Ongelmia:
hepo vähän pitkä eikä tarpeeksi skarppi
kiihdytteli välillä omiaan
turhan paljon ratsukoita tunnilla

Parannusta:
kaikista päästiin yli

Hannalle kiitos videoinnista.

2 kommenttia:

  1. Onko BHlla kukkopatti?

    VastaaPoista
  2. Raijan vastaus oli että ei oo kukkopatti vaan joku muu (tais sanoa jopa mikä mutten muista) kun ei kesäisin sitä tee. Oma amatööritulkintani ois että ainakin jotain kovasti kukkopatin suuntaista. Enkä BH:ta tämän kesämpänä nähnyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora