perjantai 10. toukokuuta 2013

Ahdasta kouluratatreeniä


Perjantain tunnilla vuorossa oli koulua ja ratatreeni. Tunnin piti viikonloppuope. Takatalvi iski ja kelinä oli sateinen +5, me maneeisssa. Ratsukoita tunnilla oli huimat 9. Tehtävät oli tulevien kisojen ohjelmasta B:3, jota en tässä vaiheessa ollut juuri ehtinyt opetella. Mitä nyt jotain perusjuttuja muistin. Pitkällä radalla kuitenkin.

Ratsukseni osui Kora. Väärä hepo kisoja ajatellen mutta ihan hauska Korallakin on mennä. Omin lupineni jätin martingaalit pois matkasta, sillä mitä järkeä martingaaleilla on ratoja harjoitella. Eikä tästä juuri haittaa ollut. Kertaakaan ei esiintynyt yläkautta silmiin tuijottelua, päinvastoin hepo pyöristyi hetkittäin. Alkutunnista vähän kyttäili. Lopulta päästiin sivuoven kohdalta uraa pitkin jopa avoa väärään suuntaan eli asetuksella ulos.

Jalustimien kannalta oli hankala päivä. Säätelin niitä pitkin tuntia eestaas. Kommentit oli pitkälti tuttuja: kantapäät alas, rentouta kädet, varsinkin sisäkäsi, muista kyynärkulma, pidä tasaisempi ohjastuntuma ja ohjat on liian pitkät. Tuli hetkittäin semmonen olo etten vaan osaa.

Väenpaljous häiritsi omaa keskittymistäni. Kymmenentenä maneesissa pyöri vielä itsenäisesti menevä omistaja. Laukkatehtävät tehtiin osissa ja muiden tehdessä sai pyöritellä itsenäisesti. Koralle ne ei olleet pitkiä lepopätkiä vaan työskenneltiin. Vähän väistöjä, avoja ja siirtymiä, pari peruutustakin. Itse laukkatehtävänä tehtiin 15 metrin voltteja ohjelman mukaan. Kumpaankin suuntaan. Meillä oli hetkemme mutten saanut oikein keskityttyä. Enkä osaa ratsastaa Koraa lyhyemmillä ohjilla. Sisäohjan rentouskin on hankalaa.

Mentiin myös 4-kaarista kiemurauraa harjotusravissa. Hyvistä open ohjeista huolimatta muut tehtävän tekijät osasi aina olla edessä. Meinasin jo hermostua. Huutelin opellekin että koulukisoissa on ihana autius aidoissa, minun ratani, menkää muut pois. Tästä en siis ihan hirmuisesti saanut irti. Vähän semmonen tunti että omat ajatukset harhaili enkä osannut korjata menoa opetuksen mukaan. Tuntuu että olisin saanut itekseni tästä enemmän irti.

Ongelmia:
oma istunta ei kovin priimaa
kulmien ratsastukseen en ollut ihan tyytyväinen
hepo tahtoi kulkea vähän peppu vasemmalla
alkuun tiputeltiin laukasta raville
en saanut ajatuksiani pidettyä kasassa vaan muu liikenne häiritsi keskittymistä

Parannusta:
Koran kanssa pärjäsi hienosti myös ilman martingaaleja
ei narskutellut (taaskaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora