keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Vika estevalkka tälle keväälle


Pääsinpäs Ankin estevalkkaan vielä tälle keväälle. Aiemmat keskiviikot oli aika epäonnisia ja valkka oli monesti peruttu. Tän jälkeen jäi kesätauolle. Sain taas mennä toivehepallani Koralla. Oltiin kentällä ja keli oli lämmin aurinkoinen. Alkutunnista tuli laukasta sanomista. Pitää tasapainottaa ennen kääntymistä eikä saa antaa venyä liian pitkäksi. Kääntämiset pitää valmistella paremmin. Eikä saa volteilla kaatua sisään. Ihanaa viilaamista.

Ekat hyppytehtävät tultiin kahdella kavaletilla, joiden väliin tehtiin voltti. Meillä oli hankaluuksia mm. osua keskelle kavaletteja, säilyttää myötälaukka ja tasanen tahti. Ei saanut kiemurrellakaan. Tätä kummastakin suunnasta. Välillä Kora spurttaili omiaan jälkimmäisen kavaletin jälkeen. Taisi tulla yksi pukkikin. Alkutunnista muistelisin että oli laukassa pikemminkin löysä.

Sit hypättiin pieniä tehtävänpätkiä erikoisesteillä. Kora meni erikoisemmistakin kivan kyttäilemättä yli (vaikka välillä vähän isoilla loikilla). Oli ämpäreitä, renkaita ja sängynpääty. Ekalla kerralla piti pysäyttää vikan esteen jälkeen ennen aitaa. Meinasi mennä pitkäksi ja tuli mutkaa mutta pysähtyihän se lopulta.

Tän päivän kompastuskiveni oli 5 esteen väli rengaspystyltä okserille. Tultiin joka kerta viidellä mutta turhan pohjaan okserille. En pidättänyt tarpeeksi välissä. Jotenkin oma etäisyyssilmä oli pois käytöstä. Saatiin aika monta sakkokierrosta. Mutta Kora hyppäsi kyllä. Laukat vaan välillä saatto vaihtua matkalla. Ite olin vaan tyytyväinen että viilattiin hienosäädöt kohdilleen.

Loppuun tultiin vielä aikamoinen kääntelytehtävä. Estekorkeudet taisi olla jossain 80 kieppeillä. En oo ihan tyytyväinen siihen, miten olin kaikissa hypyissä mukana mutta Kora edelleen loikki kaikki. Opelta tuli sanomista että yksi tie tehtiin vähän turhan tiukasti mutta kaikista mentiin yli.

Loppuverkassa Kora hitusen pyöristy sekä käynnissä että ravissa. Ja loppukäynneissä otti vielä säikkypyrähdyksen.

Ongelmia:
5 laukan väli
en ihan ollut kaikissa hypyissä mukana

Parannusta:
erikoisesteistä yli ilman kieltoja
sain lopulta säädeltyä menoa open ohjeiden mukaan

Anne kuvasi meidän hyppelyitä, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora