torstai 23. toukokuuta 2013

Kisaratsun testaus kangilla


Piti sitten tuppautua tänäänkin tunnille kun halusin testata Rusinan kangilla. Ratsukoita oli kivasti vain 6 ja toiveeni koulusta, kangista ja Rusinasta meni läpi. Aiheena oli tasapaino, tällä kertaa ratsun. Oltiin pihalla ja pääosin ratsastettiin n. 20 x 40 metrin alueella.

Rusina löysi pyöreähkön muodon käynnissä nopsaan. Ihan alkuun etsittiin aktiivinen käynti. Ravissa alkuun taas kipitti mutta melko äkkiä parani sekin. Alkuverkat oli taas omaan makuuni vähän turhan yksitoikkoiset suoraan toiseen suuntaan, sitten toiseen. Monesti käytiin myös kentän keskellä kuuntelemassa ohjeita. Lämmintä oli aurinkoinen hitusen alle +20. Kenttä pölisi aika paljon vaikka sitä oli kuulemma kasteltu.

Tunnilla tehtiin ravista käyntiin siirtymiä ja pääty-ympyröitä. Lähinnä ravissa, myöhemmin myös laukassa. Alkutunnin siirtymiin en ollut tyytyväinen. Rusina venähti pitkäksi joka kerta ja sai kiskottua minua vähän etukenoon. Tämä onneksi ei ollut ihan pahinta ja ope sanoi että jos tuommosena esiintyy kisaradalla niin ei paha. Suurimmaksi osaksi kuulin että hyvältä näyttää. Ravin tahdissa oli välillä pientä viilaamista mutta pääosin meni kivan aktiivisesti eikä juossut. Pääty-ympyröillä asetettiin aluksi sisään, sitten lopputunti ulos. Piti vahtia lapoja.

Vasen laukka oli ekana. Aika vaivatonta. Ihan alkuun ympyrällä oli vähän raskaampi edestä. Siinäkin piti lyhentää nivelohjaa ja painaa jalat alas. Toinen mitä kuulin useasti oli käsiä lähemmäs toisiaan. Hepan piti myös kantaa itsensä vähän pystympänä. Ope totesi vihdoin että Rusinalla on tapana rullautua turhankin matalaksi. Oikea laukka oli vähän hankalampaa. Lyhyemmillä ohjilla tuntui aika etukenoiselta. Mutta totesin että tästä on vain ratsastettava jalalla. Hepo keveni ja pyöristyi sitten tähänkin suuntaan. Laukat nousi tosi helposti mutta alaspäin siirtymiin en ollut ihan tyytyväinen.

Laukattiin puolet porukasta kerrallaan ja muiden laukatessa sai työskennellä itsenäisesti käynnissä ja ravissa. Tehtiin ravi-seis-siirtymiä, raviavoja ja pari peruutusta. Jälkimmäisen odottelun aikaan tuli vihdoin ahaa-elämys istunnalla jarruttamisesta, vatsalihasten käytöstä ja kunnon valmistelusta. Kun kerroin Rusinalle että kohta hidastetaan niin sain siirtymät ravista käyntiin vihdoin niin laadukkaiksi kuin halusin. Jes! Mutta kangilla tuskin oli tähän suurta vaikutusta. Sanoisin että hepo oli suunnilleen samanlainen kangilla kuin nivelilläkin. Mikään taika-apu takaosan alle saamiseen ja hyviin laukasta hidastuksiin kanget eivät olleet (kuten arvelinkin mutta tulipahan testattua).

Tästä tunnista jäi taas tosi hyvä mieli. Mutta eipä ihme kun ope lähinnä kehui koko tunnin että hyvältä näyttää. Varmasti olisi vielä paljon viilattavaakin mutta kiva että joskus näinkin.

Ongelmia:
omat jalat nousee, kädet on liian levällään, ohjat valuu pitkiksi ja saatan vähän etukenottaa
Rusina siirtyy vähän huonosti alaspäin

Parannusta:
siirtymät parani hirmuisesti kun tajusin oikeasti valmistella

Ilmottauduin kankikurssille ja tyyliestekurssille. Kankikurssille laitoin villin toiveen: Kora.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora