tiistai 27. marraskuuta 2012

Siirtymiä Saaran maneesissa


Tänään oli taas Easypäivä kun on muutama jäänyt rästiin. Keli veti eilisen jälkeen pakkaselle ja maa oli taas koppurainen. Päivällä paistoi hetken aurinko mutta kun olin saanut taas pakolliset lisätallihommat (tarhan siivous, en tykkää) tehtyä niin maneesille lähdettiin kuun noustessa puiden ylle. Kello oli siis kolme iltapäivällä.

Maneesissa ei ollut ketään, joten saatiin pyöriä ihan rauhassa. Alkuun väistöjä. Kolmikaarista käynnissä takaosaa ulos väistättäen. Sitten muutamat peruutukset ja ravissa pyörittelyä. Aika jäykkää oli taas. Sisäpohkeen ympäri ratsastaminen ja edestä edes jonkinlainen tasottuminen keski aika kauan. Ärsyttävästi nyki alkuun ohjia pitkiksi. Sitten otettiin lepokäynnit väliin ja laukattiin maneesia ympäri kumpaankin suuntaan. Laukassa huomasi miten Easy tahtoi kiertää ovipäädyn kaukaa. Oli asiallisesti ja kuunteli istuntaa. Laukasta raville ei tarvinnut tässä pahemmin edes vetää.

Laukan jälkeen vauhtia oli melko paljon, joten tehtiin muutamat raviväistöt kumpaankin suuntaan. Nyt sai rauhassa luovia reittinsä peiliä kohti kuten tahtoi. Astui ihan hyvin ristiin.

Sitten taas huilia ja ensin oikeassa kierroksessa siirtymiä. Käyntiä, ravia ja pysähdyksiä alkuun. Sitten myös laukkaa väliin. Pyrin joka kirjaimen kohdalla tekemään jonkin siirtymän. Kun kiihdytteli niin sitten ravista seis tai käyntipätkiä. Kivan pienillä avuilla toimi. Laukat nousi alusta asti hyvin. Vaikeutin tehtävää pikkuhiljaa ja lopulta mentiin maneesia ympäri laukassa ja joka kirjaimen kohdalla seis. harmittavat 2 - 3 raviaskelta sinne aina väliin tuli alaspäin mutta muuten tosi kivasti. Vähän hepo meni nostoissa mutkalle mutta muuten oli kivaa ja helppoa.

Tämän jälkeen vasen kierros. Aika rupesi loppumaan, joten käynti- ja ravisiirtymät jäi vähän vähemmiksi. Hepo rupesi vähän jopa kuumumaan ja kiihdyttelemään. Laukat nousi tähänkin suuntaan hyvin mutta hepo tuntui aika mutkalta nostoissa. Alkuun meinasi vähän laukassa innostua ja kiihdyttää. Lopulta tähänkin suuntaan tehtiin laukka-seis joka kirjaimen kohdalle. Eli viidesti pitkällä sivulla ja lyhyiden sivujen keskellä. Ei ehkä ihan yhtä hyvin kuin oikeaan kierrokseen.

Lopuksi yritin vielä pienellä voltilla viilata raviaskeleita pois. Ei ihan hyväksi tullut. Hyvin kuitenkin laukkasi pientäkin kuviota. Sitten tupsahti tuntilaiset maneesiin ja tehtiin melko lyhyet raviverkat. Easylla ois ollut vauhtia vaikka kuinka. Sitten talutusta jälkien siivouksen verran. Hepo taluttui hienosti. Takaisin kyytiin ja aavistuksen pidennetty maastolenkki takaisin. Hepo kertoi ettei ole kyttäilemässä niin mentiin pitkin ohjin käyntiä. Eikä kyttäillytkään. Jospa se luottamus tästä pikkuhiljaa taas paranisi. Nyt ei tullut ylimääräisiä pomppuja.

Tallissa olin sekä mennen että tullen harvinaista kyllä ihan yksin. Nykyään kaikkine säätämisineen (mm. heinäverkon täyttö ja viritys) en enää alle kolmen tunnin tallireissuihin kykene.

Ongelmia:
ohjien nykiminen
ovipäädyn kyttäily
hetkittäinen ravikaahotus

Parannusta:
siirtymät melko kivasti
kaikki laukat nousi oikein ja hyvin
ei pukkeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora