perjantai 23. marraskuuta 2012

Leikkitunnin sijasta hankalia väistöjä


Perjantaina piti olla lukujärjestyksen mukaan leikkitunti. Eipä sitten ollutkaan vaan koulua. Vaan enpä tosin itsekään ollut kovaan ääneen leikkituntia vaatimassa. Satula tuli mukaan, kannukset ja koulupiiska ei. Pihalla oli tihkuinen +5, me maneesissa. Ratsukoita tunnilla oli 4 - 5. Tunnin piti punatukkainen kesäope. Valma alkuun vähän näytti siltä että sillä olisi maha löysällä, mitään erikoista ei kuitenkaan ilmennyt.

Saatiin toivoa aiheita. Joku oli ehdottanut pohkeenväistöjä. Seuraava toive oli siirtymät. Pohdin että kummatkin ois meille vähän hankalia. Mentiin sitten ykköshankaluutta eli väistöjä. Alkuverkassa hepo mateli. Laukat nousi taas tosi huonosti. Pahimmillaan ei kuunnellut sisäpohjetta lähes lainkaan ja valui sisään.

Väistöissä sitä vauhtia sitten oli kun ei ois tarvinnut. Mentiin suosiolla käynnissä. Sain onneksi vähän pidemmän kepukan avuksi. Itelle oli edelleen suht hankala sanoa koska menee hyvin ja koska riittämättömästi. Varsinkin kun mentiin peileistä poispäin. Selkään tuntui melko kamalalta jatkuvasti. En sitten osannut vaatia kunnolla enkä kehua kun aika oli. Ope ehdotti että voisin mennä väistöjä itsenäisestikin. Toki voisin mutta koska tuntuu hankalalta sekä väistö että palkitseminen niin koen turvallisemmaksi jättää hämmentämättä heppaa. Tehtävänä väistettiin siis jyrkähköä lävistäjää pitkin. Käytännössä hyvä jos päästiin uralle ennen lyhyttä sivua vaikka maneesi hirmu pitkä onkin. Aika epätasaista menoa. Alkuun saatiin tosi vähän kommenttia ja olin hyvin epätietoinen että meneekö edes sinnepäin.

Toiseen suuntaan sama juttu. Nyt ope ohjeisti tekemään portaittain ja menemään välillä suoraan. Helpotti ja taisi parantaa myös hepan kärsivällisyyttä. Ravia väliin ettei ihan tuskastu. Lopulta yritettiin myös raviväistöjä. Meni paremmin kuin olisin uskonut. Toki meni edelleen reilusti yli 10 metriä että päästiin edes pois uralta. Ope ohjeisti meitä tekemään eestaasväistöjä. Lopulta tehtiin niitä koko porukalla. Eli pitkän sivun alusta ensin uralta sisään, hetki suoraan ja takas uralle. Yllättäen tuntui että väisti vasenta jalkaa paremmin. Kovin huippuja suorituksia ei saatu ja melko huono oli myös vikan yrityksen alku.

Tästä jäi lähinnä aika paha turhautuminen. Loppuverkoissa Valmalla oli taas matamisvaihe päällä ravissa. Jatkoin sitten työskentelyä vielä seuraavan tunnin aloittaessa. Käveltiin väliin, sitten ravailin ja tehtiin siirtymiä. Yritin vähän saada niitä takasia astumaan ristiinkin. Valma ei taida oikein tajuta että takasia voi laittaa ristiin myös vasemmalle. Tosi hankalaa. Alkuverkkaa tehtiin osin seuraavan ryhmän tahdissa. Myös laukat. Nyt tuntui laukka sujuvan paremmin, ei yhtä pahaa kaahausta ja ehkä istuinkin paremmin.

Hinkutin vielä lisää siirtymiä ja lopuksi laukannostoja kahdeksikolla, vuorotellen aina eri suuntaan ja eri laukka käynnin kautta. Vähän tahtoi vyöryä siirtymissä. Mutta laukat rupesi nousemaan paremmin. Tulipa loppuun yksi pukkikin kun muistutin laukannostosta raipalla. Ihan loppuun mentiin vielä peruutuksia. Se ei vielä onnistu turvan nousematta. Ja hepo hikosi taas ihan märäksi.

Ongelmia:
asetukset puutteellisia, kulki aika pää taivaissa alkuun
tänään ei ollut kunnon otetta ratsuun
väistöt
vauhdinsäätely
laukannostot

Parannusta:
ei kekkuloinut
ei säikkynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora