keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pikkuvikoja estevalkassa


Keskiviikkona tuli taas kiire ennen estevalkkaa. Anne päätyi taas siivoamaan karsinaa minun harjatessani Valmaa. Joutuipa vielä kasaamaan esteitäkin mun puolestani. Kelinä oli +6, me maneesissa. Ratsukoita valkassa oli tällä kertaa 5 ja viimeviikkoisen kolmen jälkeen tuntui hirmu paljolta.

Valma oli ihan tolkku. Alkuun vähän kyttäsi ovipäädyssä ollutta loimea. Melko pikaisen verkan jälkeen alotettiin ravikavaleteilla. Liian lujaa, liian kiemurrellen ja kuulemma unohdin keventääkin. Vauhdinsäätely nyt sattui vain olemaan itellä hukassa. Enemmän liidellen oli toive. Kiemurtelusta vastasi Valma itse ja yritin parhaani mukaan mutta huonolla menestyksellä estää. Keventämättömyyttä en tunnusta mutta tänään pidin mutinat sisälläni.

Laukkaverkassa oli taas yllättävän rauhallinen eikä juuri säikkynyt muita. Toki en ihan pahimpiin tilanteisiin heppaa ajanutkaan. Aluksi laukat nousi taas huonosti. Sitten hypättiin kavaletti, ympyrä väliin ja parilla maapuomilla höystetty okseri. Ope käski ottaa pienen pidätteen. Otin juu mutta ei ollut vaikutusta. Käytännössä piti siis ottaa iso pidäte että kuunteli. Kaksi kierrosta näin. Oma meno tuntui jopa helpolta kun pari muuta kielteli.

Sitten tultiin neljän ja viiden hypyn kaarevat linjat. Tiet oli mitä sattuu, laukat vääriä ja jalustinkin putosi. Sain jalustimen kuitenkin napattua lopulta takaisin vauhdissa. Hyvin kyllä söi keskittymistä. Kertaalleen keilattiin pysty alas kun tultiin ihan juureen ja ope sanoi ettei Valma jaksanut nostaa jalkojaan. Plussat siitä että näin selkeä virhe, josta pudotus tuli. Oli muuten meidän ainoa tiputus tänään. Ohje "istu pystympänä" auttoi hienosti okserille ja sain oltua hypyssä paremmin mukana.

Lopuksi tultiin vielä 8 esteen rata. Esteet oli jossain 80 sentin kieppeillä (paitsi x-kavaletti). Korkein taisi olla 85. Alotettiin tosi epätasaisesti ja ainakin 1 kopsahti. Ajattelin jo kahden ekan jälkeen että ope huutaa ottamaan uudestaan alusta. Mutta eipä käskenyt. Ponnistuspaikat ei olleet ihan parhaita eikä meno ollut vieläkään tasaista. Vääriä laukkoja edelleen. Päästiin kuitenkin kaikista yli ja kunnialla maaliin. Tästä ope sitten tykkäsi enemmän kuin ite. Koko tunti oltiin siis eri linjoilla.

Ohje kisoihin oli että en saa päästää Valmaa liian pitkäksi mutta ei saa ratsastaa liian lyhyeksikään ja siitä ampailla. Tänäänkin laukka ois voinut säätyä paremmin. Loppuraveissa vähän säikkyi Easya kun ravasi kohti. Muuten oli kivan tolkusti. Loppuraveissa kivan rauhallinen. Hikosi taas vähän muttei nyt ihan märäksi.

Ongelmia:
ei ihan tasaista
ponnistuspaikat hukassa
yksi pudotus

Parannusta:
varmasti yli
ei kyttäillyt esteitä

Anne kuvasi taas, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora