tiistai 20. marraskuuta 2012

Easyn parempi päivä


Tänäänkään ei ollut kovin innokas olo suunnata tallille. Satoi vettä ja muutenkin on viimeaikoina ollut vähän ankeaa Easyn kanssa. Ehdin tallille kuitenkin valoisalla. Kenttä oli märkä ja kovempi kuin arvelin, joten pikaisesti maneesille. Tarhassa ja karsinassa hepo oli rauhallinen. Kun jotain yritti äksyillä niin komensin sen verran tehokkaasti että loppui äkäilyt. Heijastimet jalkoihin ja maneesille. Pitkin ohjin käynnissä tietä pitkin. Oli ihan rauhallinen vaikka omaan tapaansa vähän kiemurteli ja vihjaili että eikös sittenkin mentäisi naapuriin.

Maneesissa oli kaksi muuta heppaa. Kivasti mahduttiin joukkoon. Alotin heti ravilla ja työskentelemään. Takaosan väistätystä ja ympyröitä. Vähän temponmuutoksia ja muutama siirtymä. Sitten lähti muut pois ja jäätiin yksin. Easy ei näyttänyt mitään pimahtelun merkkejä. Ovipäätyä vähän kyttäsi ja taisi kuulla kertaalleen seinästä jotain rapinaa. Mutta hepo hommiin ja hyvä tuli. Laukkaa mentiin nyt muutama kierros kumpaankin suuntaan. Muutama pääty-ympyrä ja vähän lyhyempää laukkaa pitkille sivuille. Vasemmassa kierroksessa heilutteli päätään. Hyvin meni ja kivasti jarrutkin toimi. Melko jäykän oloinen heppa oli.

Tehtiin vielä muutama kolmi- ja nelikaarinen laukassa. Suoristuskohdissa käynnin kautta vaihto. Rupesi tulemaan vähän hitaasti käyntiin ja välillä peruutinkin. Mutta laukat nousi hyvin: rauhassa, joka kerta oikein ja ilman pukkeja. Loppuun vielä ravisäätelyä. Pitkillä sivuilla eteen ja päädyissä voltteja ja ympyröitä rauhallisemmin. Toimi ihan hyvin. Taivuttelu oli vaan aika hankalaa. Mutta parani.

Sitten rupesi tuntilaiset virtaamaan sisään ja jalkauduin keräämään meidän (ja muiden) kakkoja. Sit takaisin kyytiin ja maaston kautta takas. Kovin oli pimeää ja vähän tihutti. Alkumatkasta kun tuntui kyttäilevän niin mentiin ravia. Loput käyntiä pitkin ohjin. Ei ihan lyhintä tietä menty mutta suht ripeästi kuitenkin. Easy ei olisi vissiin malttanut talliin vielä mennä kun käveli tallista ohi. Seuraavasta risteyksestä malttoi sitten jo lähteä takaisinpäin.

Tehokasta oli kun ratsailla olin vain reilu puolisen tuntia. Mutta hepo tuntui suhtautuvan työntekoon tänään hyvin. Kiva huomata. Ehkä pikkuhiljaa rupean taas luottamaan siihen ettei tahdo karistaa kuskia kyydistä.

Ongelmia:
vähän kiukutteli karsinassa mutta laitoin ruotuun
alkuun oli epävarma olo satulassa

Parannusta:
ei tehnyt eikä yrittänytkään mitään
ihan rauhallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora