lauantai 17. marraskuuta 2012

Puskemassa Puppea käännös- ja vaihtotehtävillä


ABC:n kisojen jälkeen oltiin nyt ensimmäistä kertaa menossa sinne ratsastamaan. Omalla poppoolla taas estetunti. Ope kertoi meille etukäteen hepat: Aapo, Sulo ja Puppe. Jaettiin ne jo etukäteen keskenämme. En sitten tiedä olisiko ope tehnyt samoin. Kaisa sai kokeilla himoitsemaansa Suloa ja Anne laitettiin Aapon kyytiin hakemaan parempia kokemuksia. Itelleni jäi sitten vähän rauhallisempi Puppe mutta totesin että ihan mielelläni testaan jotain uuttakin eikä saa tuomita etukäteen. Puppe on kuitenkin sangen varma hyppääjä.

Kelinä oli pihalla +1 ja hepat oli valmiiksi sisällä. Puppe oli alkuun melko aran olonen kun karsinassa peruutti mua karkuun. Antautui kuitenkin harjattavaksi eikä säikkynyt. Tasan aikaan mentiin maneesiin ja ope rupesi kasaamaan esteitä. En tajunnut edes pohtia mimmosta tehtävää on tällä kertaa luvassa. Siitä tuli melko pahinta mahdollista tahmean hepan kanssa: tiukkaa kääntämistä.

Alkuverkoissa hepat piti saada rennoiksi. Puppe liikkui melko pitkänä mutta orastavasti pyöristyi. Tuntui löysältä ja ope totesi etupainoiseksi. Muttei kuulemma tässä vaiheessa haitannut. Ravissa liikkui hetkittäin vähän paremmin eteen. Laukassa sai tosissaan usuttaa. Ja Puppehan pukittaa raipasta. Kertaakaan en sitä oikeasti lyönyt, kunhan uhkailin vaan heiluttamalla raippaa. Pukitti silti muutaman kerran. Ja sitten jäi taas raipankäyttö puolitiehen. Harmittavasti vauhti tahtoi hyytyä kaarteissa tai ylipäänsä heti kun lakkasin tekemästä mitään. Alkuverkan jälkeen totesin opelle että tunnen puskevani hirmuisesti, ainakin henkisesti. Noottia tuli kuskin etukenotuksesta. Harmi kyllä se ei oikein mennyt tunnin aikana jakeluun enkä osannut aktiivisesti korjata.

Hypyt alotettiin ravissa. Keskilinjalle ravissa kahden puomin yli. Väliin 1 askel. Kaarre oikeaan ja uralta ristikolle. Ristikon jälkeen piti olla vasen laukka. Ekalla kerralla meno hyytyi pahasti ja oltiin ristikon jälkeenkin ravissa. Sitten oli vähän vääriä laukkoja mutta vika kerta meni suht ok. Sitten sama toiseen suuntaan. Ja taas tuli vääriä laukkoja alkuun.

Tämän jälkeen ruvettiin tulemaan keskilinjaa toisesta suunnasta laukassa (Annen blogissa ratapiirros). Pysty, suoraan, lenkki siihen suuntaan, kumpi laukka on ja takas pystylle. Sitten kaarre oikealle ja pystyksi noussut ristikko. Taas esitettiin hyytymistä ja vääriä laukkoja. Tultiin noin kolmesti. Ja sama toiseen suuntaan. Keilattiin pysty kakkoshypyllä kertaalleen alas ja vikan esteen jälkeen oli ongelmia saada oikea laukka. Vaikka kuvittelin kuinka johtaneeni ja katsekin kääntyi. Taisi paino olla väärällä puolella. Hepalta ei edelleenkään löytynyt omasta takaa aktiivista laukkaa.

Lopuksi hypättiin vielä isompi este. Ponnistuspuomi 1 laukka-askeleen päähän ja n. 85 cm:n korkuinen pysty. Muut meni sen kahdesti, me hypättiin kaihertamaan jäänyt kääntöeste kakkoseksi. Kolistellen päästiin pystystä pudottamatta yli. Jälkimmäisellä esteellä ei vaihtunut laukka vieläkään, joten uusiksi. Nyt hyytyi meno ja tultiin tosi juureen. Mutta laukka vaihtui ja se riitti meille. Kaikilla tehtävillä vikat hypyt oli parhaat.

Loppuraveissa Puppe kulki kivan matalana tuntumalla. Ei ihan hyytynyt vaan ravasi siedettävästi itse. Jatkossa voidaan sitten ruveta tappelemaan hepoista Annen ja Kaisan kanssa. Puppeen en valitettavasti ihastunut minäkään. Opekin totesi että Puppe on aika erilainen kuin hevoset, joilla kuulemma yleensä ratsastan. Tämän kanssa olisin mieluummin mennyt suoria linjoja ja harjoitellut pitkiä lähestymisiä. Plussaa siitä että hyppäsi kaiken arpomatta.

Ongelmia:
ulkoavut ei ihan läpi
hyytyvä vauhti
1 pudotus
vaihtumatta jääneitä laukkoja
kääntyi huonosti
kuulemma etukenotin kun pyysin eteen
kädet tuli kipeiksi, aika jännä

Parannusta:
kaikesta mentiin yli

Meidän parempia hetkiä. Alekseille kiitos kuvaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora