maanantai 26. marraskuuta 2012

Pitkästä aikaa kentällä


Maanantaina oli tämän viikon Easypäiväni. Hepo tuli ihanan helposti tarhasta portille ja tallissakin oli rauhallinen. Kavioita putsatessa yritti purra ja ärähdin kunnolla. Sen jälkeen oli taas kiltisti. Pihalla käytiin sama keskustelu uudestaan. Uhkasi ottaa takista kiinni ja koska raippa sattui olemaan sopivasti hollilla niin räväytin ryntäille. Hepo säikähti vähän enemmänkin ja uhkasi peruuttaa pois paikalta. Mutta sen jälkeen osasi taas käyttäytyä.

Lämmintä oli +2 ja kenttä oli ihme kyllä hyvässä kunnossa ja lähes kuiva. Suunnittelin ratsastavani valoisalla mutta pieleen meni. Kovasti hämärsi jo kun pääsin ratsaile. Tippuipa taivaalta vielä jotain valkeita höytyviäkin. Mentiin ihan perusjuttuja. Asetuksia sisään ja ulos. Vähän takaosan väistätystä. Jäykältä tuntui. Takapää liiraili alkuun omiaan ja hepo oli jatkuvasti nykimässä ohjia. Rasittavaa. Ihan ekat ravit mentiinkin sitten melko pitkällä ohjalla ja hepo lähes turpa maassa. Vauhtia kyllä löytyi. Käyntipätkillä tuntui taas purevan kuolaimeen.

Laukkaa ei menty kuin siirtymätehtävissä pätkiä. Alku meni ihan hyvin mutta kun kesken treenin kentän keskelle tuli yksi virkku juoksutukseen niin taisi vähän sekottaa omaa keskittymistä. Ei tullut Easy enää laukasta yhtä hyvin takaisin. Tulipa yllättäen kesken laukan sitten Easyltakin taas medium-kokoinen pukki. Ei onneksi enempää. Mutta haittasi rentoja siirtymiä entisestään. Minne katosi rento istunta ja selän jousto? Istunnalla jarruttaminen? Jälkimmäiseen suuntaan oli onneksi riekkumatta eikä muutenkaan ottanut kipinää kaverin kiihdyttelyistä. Taisin itse jännittää enemmän. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi suunnitelman mukaan. Laukat nousi hyvin käynnistä ja ravista.

Loppuraveissa ei ollut tasaisimmasta päästä ja vauhtia oli aika reippaasti. Loppukäynnit käveli kuitenkin ihan rauhassa pitkin ohjin. Siinä vaiheessa oli jo melko pilkkopimeää. Kentälle tuli jo kolmas heppa aloittelemaan.

Kiva kuitenkin huomata että Valman kanssa hankalat asiat onnistuu Easylla. Pään harjaamisen kanssa ei ongelmia, väistää ihan ok ja peruuttaakin nykyään jo melko tasaisesti. Vauhti on enemmän kipitystä kuin Valman vyöryminen. Tarvittaessa löytyy hyvätkin jarrut.

Ongelmia:
pukki
käynnissä puri kuolaimeen ja veti ohjia

Parannusta:
peruutti hyvin
väisti kelvosti
antoi harjata pään hyvin
hyvin nousi laukat oikein käynnistä ja ravista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora