tiistai 2. huhtikuuta 2019

Siistiä suorittamista

Tiistaina oli taas Sakupäivä. Nyt karvaa ei lähtenyt yhtään niin hirmuisesti kuin viikko sitten. Ratsukoita tunnille tuli tänään 3. Katsomon puoli oli tänäänkin Sakulle maneesin pelottavin paikka mutta siitä päästiin nyt edelliskertaa paremmin ohi.


Kuski yrittää pitää kädet edessä.
©Venla Vauhtimini


Alkutunnista ohje oli ottaa ohjat lyhyelle ja laittaa kädet eteen. Tuntui että samalla meinasin kippauttaa omaa istuntaanikin etukenoon. Ravissa ja laukassa siitä tuli useamman kerran sanomista. Ihan aiheesta. Käynnissä tehtiin väistöjä ympyrällä ja uraa pitkin. Hitaampaa käyntiä. Vielä hitaampaa. Katsomon edessä toimi aika huonosti. Uraa pitkin väistössä piti istua suorassa eikä saanut lähteä kippaamaan väistön puolelle. Vasemmassa kierroksessa huomasin olevani oikealla ja korjaaminen tuntui hankalalta. Alkutunnista tuli eiliseen tapaan käsky pitää kädet lähempänä toisiaan. Uskoin kertasanomisella. (Videolla silti näyttävät olevan kauempana toisistaan kuin tahtoisin.)


©Venla Vauhtimini


Jossain vaiheessa ruvettiin pysäyttelemään ja tarpeen mukaan sai tehdä peruutuksia. Sama juttu että katsomon edessä mikään ei meinannut toimia. Muualla rupesi malttamaan.

Keskiympyrällä mentiin keventäen hidasta ravia. Sisäpohkeella löysyys pois ja vielä parempi muoto. Mutta nyt Saku sai juonesta kiinni ja kulki niin hitaasti että taakse meinasi kerääntyä ruuhka. Takana tulevien ongelma huolehtia välimatkat, kommentoi ope. Oikeassa kierroksessa katsomon edusta ei tuottanut mitään ongelmia. Vasemmassa alkuun vähän arvelutti mutta yllättävän rauhalliseen ja tasaiseen menoon päädyttiin vasemmassakin kierroksessa.


Pitäisi saada parempaan muotoon.
©Venla Vauhtimini


Ravista otettiin puoliyllättäen laukannostot molempiin suuntiin ympyrälle. Satulavyö oli taas liian löysällä ja satula keikkui pahasti. Haittasi laukkaamista. Odotin että välissä olisi tullut käyntipätkä, jossa ehdin kiristää vyön. Olin väärässä ja molemmat laukat mentiin satula kenossa. Laukkojen jälkeen sentään tajusin kiristää vyön.


Vähän on katse niskassa.
©Venla Vauhtimini


Välissä tultiin harjoitusravia uraa pitkin. Tilanteen ja tarpeen mukaan peruutuksia ja/tai voltteja. Voltit menivät näppärästi. Pysäyttäminen onnistui muualla paitsi katsomon reunalla. Volttien sijoituspaikalla ei ollut väliä. Peruutukset sujuivat vähän vaihdellen. Välillä meni vinoon tai kiirehti. Peruutuksissa annoin ohjaa ja menin taas samalla itse etukenoon. Ravissa meno oli sangen letkeää ja tasaista. Ajatus käsistä ylöspäin auttoi.


Kuski näyttää kippurajalkaiselta.
©Venla Vauhtimini


Jossain välissä tehtiin ravissa parit pohkeenväistöt ja väistöstä laukannosto. Oikean pohkeen väistö kahdesti, vasemman kerran. Kaikki oikein siististi. Väistössä ei ole kiire. Näppärät nostot. Näistä tuli kehuja.

Laukkoja tehtiin vain nostoina kulmien yli. 6 - 10 metriä ennen kulmaa nosto ja suunnilleen saman verran kulman jälkeen laukkaa kunnes takaisin raviin. Parhaimmillaan siis joka kulmaan ehtii tehdä noston. Ajattelin asian itse 2 - 3 laukka-askeleena ennen ja jälkeen. Pääosin oikein siististi. Aavistuksen vyöryen takaisin raviin. Ihmisoven kulma oli vaikein, joten sen jätin nopeasti vain ravikulmaksi. Parhaimmillaan sain laukattua lyhyen sivun molemmat kulmat toisessa päässä.


Eivät ne kädet ihan vierekkäin ole.
Ulkopohjekin näyttää ilmavalta.
©Venla Vauhtimini


Lopulta hyvästä nostosta sai jäädä keventämään. Yksi tasaisimmista loppuraveistamme Sakun kanssa. Kevyt ja odottava. Eikä kovin pahoja puolieroja. Suuntaa vaihtaessa vähän kiihtyi mutta vasen ei ollut systemaattisesti vauhdikkaampi.

Ongelmia:
etukenotin hetkittäin (videolla näkyy hyvin)
satula pyöri alkutunnin laukoissa (tämäkin näkyy videolla)
katsomon pitkä sivu oli taas vähän kauhea
alkuun hieman vyöryi pidätteistä läpi
video kavaltaa että käteni eivät olleet yhtään niin hyvin kuin luulin

Parannusta:
tänään ei ollut kovin suuria eroja vasemmassa ja oikeassa kierroksessa
vasemmassa kierroksessa yllättävän rauhallista menoa
väistöt oikein näppärästi
laukat sangen hyvin molempiin suuntiin (vyö kireällä)
lopputunnista tuntui että sain pidettyä tasaisemman tuntuman
kiva hyvän mielen tunti
muistin kehua paljon
tulin onnelliseksi

Venla kuvasi myös videopätkiä tunniltamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora