sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Estetunnille vaikka väkisin

Sunnuntaina kun satuin olemaan kisojen jälkeen illasta tallilla niin tietysti tuppauduin myös estetunnille (toki kyselin paikkaa jo aiemmin). Sain valita Akun ja Tupun välillä ja otin tietysti Tupun. Oikeasti olisin sen kanssa enemmän koulutuntia vailla, sillä siitä tuli stunttiratsuni seuraavan viikon koulukisoihin toiselle radalle.

Tupu oli jo hommissa ja hyppäsi ensimmäisellä tunnilla oikein näppärästi. Mitä nyt vähän kanttaili kulmissa sisään. Tupun jalustimet olivat mystisesti kadonneet jäljettömiin, joten hyppäsin Hempan jalkkareilla. Keli oli aurinkoinen n. +7°C.

Luulin Tupua vähän hitaaksi mutta kun kerran kopistelin sen liikkeelle niin lähti vyörymään eikä meinannut enää kuunnella pidätteitä. Ope ehdotti väistöjä. Kaipasi myös pidempää ja pyöreämpää kaulaa. Vastasin että pyöreämpää ei ole nyt tarjolla. Pahin kulttuurishokki tuli ravin myötä. Tuntui vaappuvalta ja todella erilaiselta kuin Hempan ravi.

Tultiin ravissa ja laukassa kaarevan kavalettipuomilinjan yli. Pääosin ihan ok, välillä vähän kolisi. Laukassa 4 ja 3 askeleella. Sain säädettyä. Silti tuli kommentti ettei tarvi tulla ihan noin lujaa.

Tehtävät tultiin pikkukorkeuksilla. Maapuomeilla höystetty sarja, kaareva linja pystyltä muuriokserille. Ehkä jotain muutakin.

Lopuksi tultiin rata. Ope meinasi hyppäyttää sen meilläkin pikkuisena 60 cm tuntumassa. Kysyin että eikö nosteta. Nosti sitten osaa vähän. Ei ehkä kasikymppiin asti mutta ainakin 70 cm.

Vasemmassa kierroksessa suora linja, toisen sivun kaareva linja, sarja ja porttipäädyn kautta kaareva. Tupu laukkasi rauhassa ja kontrolloidusti. Pohdin että mennäänkö jo liiankin hitaasti. Pari paikkaa tuli aika juureen ja sarjan b kolahti. Ei kuitenkaan pudonnut. Tein hyvin tarkat tiet. Aavistuksen paremmin olisi voinut sujua. Viimeinen huono paikka meni ihan omaan piikkiini. Perussiistiä ja helppoa. Ei herättänyt kovin suuria tunteita.

Mielenkiintoisin osuus oli omaa vuoroa odotellessa kun taivuttelin käynnissä. Sain käynnissä ratsastettua lopulta pyöreälle kaulalle. Ensin vasempaan kierrokseen ja lopulta säilyi oikeassakin. Yritin vähän ravissakin mutta Tupulla meni heti estemoodi päälle. Loppuverkassakin ensin pinkoi mutta lopulta tasoittui ravissakin aika hyväksi. Ei yhtään niin hankala alku kuin vuosi sitten. Torstaina toivottavasti sitten vielä kunnon koulutunti ennen kisoja.

Ongelmia:
vyöryi alkuverkassa
en osannut sanoa koska vauhtia on sopivasti
alkuun usvatin laukassa liikaa, radan olisi voinut sujua paremmin

Parannusta:
perushelppoa
ei katsellut esteitä yhtään
sain sullottua suht asiallisesti kulmiin
tasoittui käynnissä ja lopuksi ravissakin
olin kerrankin jälkihoidossa nopea ja tunnin jälkeen ripeästi valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora