tiistai 26. maaliskuuta 2019

Treenit jatkuvat

Tiistaina jatkuivat Riitan tunnit 3 viikon jälkeen. Keli meni pakkaselle. Menomatkalla suunnittelin miten tänään aion taas ratsastaa aivan superhyvin ja riemuitsin siitä että siihen voi itse vaikuttaa. Ratsukoita tunnille tuli 5. Minä jatkoin taas Sakulla. Tallissa humma käytti huulensa/hampaansa reidessäni muttei purrut. Hoito ei tainnut miellyttää. Häkellyin niin etten komentanut. Karvaa lähti runsaasti, muistin taas harjata takki päällä.

Heti alkukäynneissä Saku rupesi karttelemaan katsomoreunaa vasemmassa kierroksessa. Kun kaiutin meni päälle niin paheni vielä entisestään.

Ensin otettiin itsenäisesti tuntumaa uraa pitkin. En muista ympyröitiinkö väliin ja tultiinko ravejakin vähän alle mutta alkutunnista kuitenkin otettiin käynnistä ensin seis ja takaisin käyntiin. Myöhemmin lisättiin pysähdyksestä peruutus, seis ja siitä taas liikkeelle.

Saku oli vähän vyöryväinen ja tuntui aina myötäyksistä painuvan matalaksi. Katsomon edessä oikein mistään ei tullut mitään ja Saku liiraili keskelle. Pysäytä. Tarpeen mukaan voltti. Väistätä takaisin uralle. Saku pysyi jännittyneenä ja omilla kierroksillaan. Open läsnäolo ei auttanut. Muualla onneksi rentoutui. Kulmat eivät olleet tänään pahoja.

Muualla peruutukset lähtivät sujumaan aika näppärästi alun kankeilun jälkeen. Totteli hetkittäin niin herkästi että kun pyysin lopettamaan peruutuksen (sulje jalat ympärille jos lähtee kiirehtimään taakse) niin lähtikin siitä jo eteen. Tänään harjoiteltiin sitä että peruutuksen jälkeen piti vielä pysähtyä. Välillä tuli vähän kiemuroita mutta välillä suoritti oikein nätisti. Näitä tehtiin myös ravin ohessa.

Päätyihin tehtiin raviympyrät. Ensin vähän kiiruhti mutta kun sain itseni hyvään ryhtiin (ajattelin piffiä) ja kädet kannettua niin tasoittui molempiin suuntiin. Vasemmassa ei ole ollut vähään aikaan näin hyvä. Toki ajattelin välillä myös väistätystä ulos. Mutta alkutunnin jälkeen molemmissa ohjissa oli melko lailla yhtä paljon hevosta.

Välissä tultiin lyhyen sivun keskeltä keskilinjalle. Suoristus ja väistöä uralle. Taidettiin tehdä väistöt vain käynnissä jos oikein muistan. En muista tultiinko ensin pelkkiä väistöjä mutta lopputunnista nostettiin uralla laukka. Alkuun sai kääntää laukassa heti ympyrän tai puolikkaan. Myöhemmin jatkaa nostosta uraa pitkin. Saku väisti vähän liiankin helposti. Suurempi haaste oli saada se malttamaan. Vasemman pohkeen väistössä välillä vain törkin oikealla jalalla vastaan ettei niin paljon. Siihen suuntaan perä karkasi herkästi edelle.

Laukannostot olivat ihanan ilmavia! Kertaalleen tuli väärä. Mutta kertaalleen myös open täsmäohjauksella vain pieni liike lonkasta ja päästä laukkaan. Ja Sakuhan lähti. Ihana hypähdys. Ja väistöt pohjille tekivät taas tehtävänsä. Vaikka laukat olivat reippaita niin humma oli avuilla. Sain mentyä molempiin suuntiin nostosta myös suoraan. Eikä vyörynyt kovin pahasti siirtymissä takaisin käyntiin.

Loppuraveissa oli taas vähän puolieroja muttei ihan pahimmasta päästä. Oli kuuliainen.

Olipa kiva tunti! Tästä tuli hyvälle mielelle. Lopuksi meiltä kysyttiin kotiläksyt. Ensin kolme hyvää asiaa tästä tunnista. Tajusin että osaan vastata tällaisiin paljon paremmin kirjallisesti. Suullisesti välimuistini tyhjenee ilman muistilappuja. Muistan kaksi, en keksi kolmatta tai unohdan sen. Ja sitten jäädyn. Lopuksi keksin vain jotain sanottavaa kun en edes muistanut mitä tehtiin.

1) Rentoutui hyvin ravissa pääty-ympyröillä (molempiin suuntiin)
2) Teki käyntiväistöt ja laukannostot oikein näppärästi
3) Peruutti parhaimmillaan hyvin kuuliaisesti (tähän vastasin tunnin lopuksi jotain hyvistä siirtymistä laukasta käyntiin)

Sitten ope kysyi että mitä tein itse hyvin tms. Siihen sentään osasin vastata kuin piipun suusta että ratsastin tarkasti, määrätietoisesti ja hyvällä asenteella (kuten aina) tai jotain tuollaista.

Tänään Sakulle ei tullut pahasti hiki. Ryntäistä, takareisistä, kaulan alta, kupeista ja vatsan alta oli kuitenkin kostea. Mutta näin kuivana en muista nähneeni sitä pitkään aikaan. Ennen tuntia oli ihan kuiva.

Ongelmia:
oli vähän etupainoinen
vyöryi alkutunnista myötäyksen perässä
vasemmassa kierroksessa katsomon karttelu

Parannusta:
tajusin taas harjata takki päällä (lähti hirmuisesti karvaa)
peruutuksissa tuli oikein hyviäkin pätkiä
säätyi välillä herkemmin kuin osasin säätää
teki käyntiväistöt lähes turhankin helposti
pääty-ympyröillä rentoutui ravissa rauhalliseksi ja kevyeksi (myös vasempaan!)
väistöistä tuli todella näppäriä laukannostoja
oli kivaa!

Vasta jälkikäteen huomasin että tämä oli 50. kertani Sakulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora