tiistai 23. huhtikuuta 2019

Malta, malta

Tiistaina etelän keli lämpeni päivällä pariinkymppiin! Vielä tallille mennessä auton mittari näytti +17,5°C. Tunnit olivat ulkona ja hyttyset olivat heränneet. Saku sai huppunsa, kuski jäi myrkyttömänä ötököiden armoille. Onneksi niitä ei ollut kovin paljon. Saku ei ravistellut päätään kuin kertaalleen tunnin aikana. Sekin luultavasti pikemminkin protestina ohjasotteesta.

En tarjennut riisua t-paidalle. Fleece hihat ylhäällä oli ihan hyvä vaatetus. Ratsukoita tunnilla oli tänään 4.

Alkutunnista Saku kammoksui A-päädyn katsomoa (yleisöä). Viereisessä metsässä liikkuneet eläimet (valkohäntäpeurat?) eivät Sakua kiinnostaneet. Kuskia enemmän. Viime kesän tuijottelukulma ei ollut tänään yhtään paha.

Alkuun tehtiin taas väistöjä uralta sisään ja takaisin. Hitaampaa käyntiä. A-päädyssä oli pakko kääntää ennen päätyä että hommista tuli edes jotain. En muista tehtiinkö kulmiin voltteja jo käynnissä. Välillä Saku hiihti alta ja piti pidättää ihan tosissaan että sain sen hidastamaan. Vaadin pysähdyksiin asti, hiippailu ei kelvannut. Ihan pitkät pätkät mentiin alkuun käynnissä.

Ravissa tehtiin ainakin jossain vaiheessa kulmia. Hetki meni itsellänikin että tajusin tehtävän. Jäätiin urien sisäpuolelle. Pitkän sivun lopussa noin viimeisen kirjaimen kohdalla väistettiin uralle. Sitten taivutus ja noin 10 metrin säteellä kulman käännös. Eikä tässäkään saanut hätäillä. Oikeassa kierroksessa asiallista menoa, vasemmassa oli vähän enemmän kiire. Lopulta sain kummassakin kierroksessa hetkittäin tunteen että johdan menoa. Pitkillä sivuilla sai säätää omiaan sen mukaan mitä tarvitsee. Voltit hidastivat parhaiten. Välillä kyllä juoksi volteilta sisään kaatuen pois. Väistöillä sain jalat haltuun. Välillä meinasi aavistuksen kiemurtaa. Ja jos kierrokset kasvoivat niin hidasteluympyrä auttoi siihen.

Tänään tehtiin samaa myös laukassa. Pitkän sivun puolesta välistä nosto. Yhä pysyttiin uran sisäpuolella. Lopussa väistö uralle ja taivutus kulmaan. Lyhyen sivun keskellä raviin. Ja jos siinä oli liikaa vauhtia ja vyörymistä niin voltti heti perään. Seuraava kulma samalla tavalla mutta ravissa. Alkuun Saku vyöryikin ravisiirtymissä. Mutta tänään taas parani parin toiston myötä. Samoin ensimmäiset laukkakulmat Saku kaatui vähän sisään mutta helpotti muutamalla toistolla. Kaikki laukat nousivat näppärästi. Tänään tehtiin kyllä muutamat laukannostot jo alkuverkassakin. Ravissa skarppasin ja tein kulmat yhä yltiöhuolellisesti. Parhaimmillaan tuli kehuja erittäin hienosta kulmasta. Välillä päästiin jo vähän lähemmäs A-päätyä.

Matkan varrella tultiin suunnanvaihdot pohkeenväistöllä. Rennommat jalat. Istunnalla sivulle. Ja tänäänkin tuli sanomista että vasen kankkuni on valahtanut liian alas (jos muistan oikein). Piti tuntea molemmat istuinluut. Vasen meinasi taas olla hukassa enkä tehtävien tiimellyksessä ehtinyt tunnustella sitä tarpeeksi. Itse yritin kantaa käteni lähempänä toisiaan. Silti karkailivat enemmän levälleen.

Tunti meni äkkiä ja sitten jäätiinkin hyvästä nostosta jo keventämään loppuraveja. Sai päästää vähän pidemmälle kaulalle. Hetken ihastelin miten molempiin suuntiin on rauhassa, rentona ja taipuisana. Sitten meinasi vasemmassa hieman kiihtyä. Mutta sain hillittyä ja yritykset jäivät yrityksiksi. Kiva tunti ja tein taas hyvällä asenteella hommia. Vain kerran tuli sanomista etukenosta. Tänään taas jostain syystä osasin istua pystympänä. Tykkäsin myös kovasti kun ohje oli että nojaa taaemmas. Yksiselitteistä.

Tänään vihdoin onnistui lähteä työpäivän jälkeisellä tallireissulla tallilta pois ennen pimeää. Ihana kevät! Lähtiessäkin vielä +12°C.

Ongelmia:
hyttysiä
Saku tuijotteli A-päätyä
alkutunnista oli kiireinen ja vyöryvä
Sakun vasen suupieli taas vähän hiertyi

Parannusta:
en etukenottanut pahasti
sain Sakun menoa rauhoitettua
Saku kulki sangen kuuliaisena ja lyhyenä
muutamia hienoja kulmia
laukat nousivat hyvin
tallilta lähtiessä ei ollut pimeää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora