sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Erikoisesteitä

Sunnuntaina pääsin estetunnille ensimmäiseen bonusryhmään. 3 hengen porukalla. Junnut olivat toivoneet erikoisesteitä ja sellaisia kentälle sitten tulikin. 9 estettä, joista yksi taisi olla tavallinen puomipysty (kuvassa 4a). Kelinä oli pilvinen ja tuulinen +9°C ja kenttä oli yhä huippukunnossa. Lähtiessä rupesi tihuttamaan.

Alkuverkassa Hemppa oli taas tavalliseen tapaansa mutkalla. Sen lisäksi aika hitaana vaikka nyt oli ensimmäistä kertaa tällä viikolla kannuksetkin. Yritin keskittyä kovasti pitämään kaulaa suorempana. Ajatus oli siis "kaula vasemmalle". Tultiin ensin ravissa maapuomeja kaarevalla linjalla molemmista suunnista. Ihan ok mutta vähän löysää. Laukassa sama juttu, taisi siinä olla jo ristikkokin. En kenkinyt kunnolla eteen, liikkui tälle tehtävälle riittävästi.

Oma versio päivän radasta. Linjaukset tynnyrille (7)
ennen ja jälkeen menivät erilailla.


Sitten erikoisempien esteiden pariin. En näyttänyt mitään esteistä etukäteen. Lankulta muurilaatikko-okserille 5 laukan suora (esteet 8 ja 9 kuvassa). Odotin vähän että okserille saattaa tulla kielto.  Ajattelin että tätäkin on hyvä harjoitella. Mutta ei Hemppa tuijotellut. Yritin kyllä tulla rennosti. Tosin ekalla kerralla tuli 6 askelta ja laukka vaihtui okserilla vääräksi. Sakkokierros heti putkeen ja molemmat viat korjaantuivat.

Tultiinkohan 4 laukan porttilinja (esteet 2 ja 3, tosin toisesta suunnasta) tässä välissä. Sama kuin toissapäivänä. Ihan siististi. Sitten sarja. 1 laukka väliin. B-osassa oli hainhampaat. Siihenkin tultiin ensin turhan rauhallisesti ja väli jäi pitkäksi. Sakkokierros perään korjasi tilanteen.

Esteistä olivat iso portti (5), vesimatto (1) ja tynnyri (7) hyppäämättä kun tultiin jo koko homma putkeen ratana. Junnu keksi radan ja meidät jätettiin viimeisiksi. Kaksi ensimmäistä tekivät rupersiistit suoritukset. Meille sitten nostettiin. Eivät näyttäneet jättimäisiltä, joten arvelen jotain kasikymppiä. En katsonut korvin tarkkaan.

Odotin että vesimaton jälkeen tulee pukkia ja loikkaa. Kun Hemppa vasta hypyssä tajuaa maton ja sen jälkeen hiekka rapisee mattoon. Olin onneksi väärässä. 4 laukan linja jäi pitkällä laukalla vähän ahtaaksi ja pudotettiin kolmoselta yläpuomi. Sarja ja 5 laukkaa vitoselle mallikelpoisesti. Hemppa lähti kiihtymään ja vitoselle tultiin ihan kisamoodissa. Hyppy siististi, päädyssä vähän kanttasi. Rauhoitin menoa ja seiskan linjaus taisi tulla kolmosen ja ysin välistä. Mielestäni asiat olivat ihan kunnossa mutta kahta askelta ennen tynnyriä Hemppa järkyttyi että mitä sinne eteen on oikein laitettu. Täysstoppi ja varmuuden vuoksi vähän etäämmäs esteestä.

Tynnyrieste.
Roosan kuvasta kaapattu instasta, mukana myös Marwinin naama.

Ihan kaikessa rauhassa pyysin Hemppaa vähän lähemmäs tynnyriä. Kasasi hetken itseään ennen kuin suostui. Epäilevästi lähestyi ja sitten nuuhki. Ope kommentoi että ihan rauhassa ja rennosti uusi lähestyminen. Nyt mentiin yli mutta kuski ei ollut ihan tyylillä mukana. Ohjat taisivat taas valua pidemmiksi. Vähän yllättäen Hemppa ei sanonut tästä mitään. Viimeinen linja siististi.

Pelkäsin että tämä olisi jännää ja pomppuisaa. Olin väärässä. Tynnyriä lukuunottamatta sangen helppoa ja sujuvaa. Kyllähän me tämä osataan!

Ope kysyi että tahdonko ottaa jotain uusiksi ja mieluusti otin vielä toisen hypyn tynnyrille. Tultiin tynnyri, vesi (este 6) ja porttilinja kentän porttia kohti eli 3 ja 2. Nyt tulin tynnyrille liian pienessä laukassa eikä taaskaan tullut sujuvaa hyppyä. Yli kuitenkin. Vesimatto ihan ok. Ja yhä venähti linjalle salakavalasti pitkäksi enkä tajunnut. Eikä edelleenkään mahduttu väliin vaan jälkimmäinen putosi. Hemppaa ei haitannut. Eikä lähdetty korjaamaan.

Olipa kiva loikkia vähän erikoisempia esteitä. Tynnyriä toivoin seuraavallekin estetunnille. Voisihan sinne vieläkin kummallisempia askarrella joukkoon. Eniten kaipasin yhä kommentteja siitä koska laukkamme on tehtäville sopiva. Kun en edelleenkään meinaa huomata.

Loppukäynnit käytiin peltolenkin kautta. Nyt Hemppa ei ollut märkä kuin vähän kaulasta ja satulan alta. Viiman takia sai silti loimen niskaan. Kiva oli palauttaa se pihattoon ja todeta että huomenna jatketaan!

Ongelmia:
oli vähän löysä
pari pudotusta kun ei mahduttu
yksi kielto

Parannusta:
ei pukkeja
ei tuijotellut muita esteitä kuin tynnyriä
pysyin kiellossa nätisti kyydissä
Hemppaa ei haitannut vaikka kuski ei ollut aina ihan mukana
aika hyvin myötälaukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora