keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Vaihtelua

Keskiviikkona oli tämän viikon hyppypäiväni Assilla. Tällä kertaa yksäri. Eikä maneesin ruuhkahuipuista näemmä ota selvää, sillä nyt jäin jo alkukäynneissä yksikseni maneesiin. Myöhemmin siellä sitten kävi kaksi yksittäistä heppaa. Keli pihalla oli nollissa.

Ope edelliskerran uhkauksensa mukaan kasasi radan. 7 estettä, joista yksi oli okseri. Ykkösellä ei ollut maalinjaa. Korkeus pysyi tänään maltillisena, jossain 65 cm kieppeillä.


Oma versio päivän radasta. 4a oli enemmän erillään muista.


Oltiin Assin kanssa alkuverkan kanssa hyvissä ajoin valmiina. Käveltiin tovi. Sitten tehtiin lisäverkkoja pätkissä ja aina käveltiin välissä. Vähän yllätyin kun ensimmäinen verkkatehtävä oli vaihdella suuntia ja laukkoja sileällä. Kunnon laukka ja ulkopohkeella merkki ennen kuin tulee uralle. Raippa tulevaan ulkokäteen jos nyt oikein muistan. Oikeasta vasempaan vaihtoi ensin ristilaukan kautta. Vasemman piti innokkaasti yllä vääränäkin. Lopulta pudotti ravin kautta uuden. Näistä tuli vähän huutia. Lisää laukkaa. Ja niin vain yllättäen lopulta vaihtuivat molemmat laukat ihan sileällä. Tosin vasemman vaihtoi monesti jo ennen pyyntöäni. Oikean vaihdossa vippasi perän ensin oikealle. Vähän villiintyi ja rupesi tuntumaan pomppuisalta.

Hypättiin kolmonen kertaalleen molemmista suunnista. Reitti kulki sarjan välistä. Sitten vielä kerran. Ihan ok.

Sitten tultiin kaareva linja okserilta pystylle eli esteet 2 ja 3. Reippaasti eteen. Ope arveli seitsemää mutta Assi venyi kuuteen. Pääosin tultiin se tänään kuudella mutta pari kertaa livahti seitsemäs. Sitten tultiin perään suora linja takapäädystä ovea kohti eli kutonen ja vitonen eri suuntaan. Kaarre levähti pitkäksi ja viiden sijasta 6 askelta ja vähän kiemuroita väliinkin. Assi vaihteli laukkoja vähän omiaan.

Tämän jälkeen loikittiin lähinnä esteitä 2 - 6. Ehkä kolmelle viimeiselle kierrokselle lisättiin ykkönen alkuun. Ensimmäisellä kerralla keilattiin ykkönen alas. Ovipäädyn kaarteet menivät hankaliksi ja Assi rupesi kanttailemaan sisään. Samalla huononivat lähestymiset kakkoselle ja vitoselle. Sarjalle tultiin pääosin ihan hyvin. Alkuun vähän kiemuraa ja sarjavaihtoja. Lähestymisissä rennot kädet eikä saa ottaa laukkaa pois. Kaarteessa sujuen. Loppua kohti tuntui ettei Assi mennyt enää jalasta eteen ja varmistin raipalla. Viimeisellä kerralla ope sanoi että vähän tarpeeton raipankäyttö. Minusta Assi tuntui hyytyvän eikä reagoinut jalkaan. Pikkuhiljaa ylimääräiset vaihdot jäivät pois mutta silti Assi tuntui tänään jopa vähän villiltä. Ei onneksi pukitellut. Kerran veti päätä alas esteen jälkeen.

Viimeiselle linjalle sisäänratsastus oli vaikeaa. Monesti jäi vitoselta vähän kauas, kertaalleen tuli vähän lähelle. Vaikka parilla viimeisellä kierroksella tuntui jo vähän uuvahtaneelta niin silti kiihtyi loppurataa kohti ja väli jäi ahtaaksi. Tulkitsin open ohjeen "älä tee mitään" vähän väärin ja turhan kirjaimellisesti. Neljään ei kuitenkaan menty vaan ahdas viides tuli aina. Toiseksi viimeinen kierros oli linjalle oikein hyvä. Viimeisellä kerralla piti ottaa jo aika kovasti kiinni että mahduttiin ja Assi protestoi nostamalla päätä ja ajautumalla linjalta vähän sivuun.

Ope oli kuitenkin ihan tyytyväinen. Assi suoritti lennokkaasti (vaikka silti saattoi välillä vähän salahidastua) ja sitä pääsi myös pidättämään. Vaikka esteet eivät nousseetkaan niin rupesin loppua kohti olemaan vähän huolissani Assin jaksamisesta. Hypättiin varmaan kolmesti niin paljon kuin viime viikolla. Nyt hummalle tuli hikikin.

Kotiläksyksi ope vinkkasi että voisin tehdä laukansäätelyä puomeilla. Isosti sisään ja kiinni tai toisinpäin. Haasteeksi saattaisi silti jäädä Assin eteenpäinpyrkimyksen löytäminen, veikkaan minä.

Loppuraveissa Assilla oli ensin vähän kiire. Sitten yllättäen kulki vasemmassa kierroksessa tasaisemmin ja oikeassa kiirehti. Kiva, letkeä, sangen tasainen ja taipuisa muttei ihan parhaimmillaan. Vähän jäi kiire.

Nyt esteitä oli sen verran paljon että minäkin ehdin osallistua purkamiseen. Sitten vielä talutin Assia. Lopulta jälkitoimineen meni niin kauan että olin vasta puoli yhdentoista alla lähdössä tallilta. Aikaisen seuraavan aamun kannalta huono juttu. Kotimatkalla oli ala-asteen ruotsinkirjoista tuttu tilanne: månen lyser (lös) som en lampa.

Ongelmia:
oikean käden hanskani oli kulunut puhki
vasemman pohkeen päälle kaatuminen kaarteissa
vaihteli laukkoja paljon ylimääräistäkin
en osannut tuoda kovin hyvin vitoselle
eniten sanomista tuli rennoista käsistä
meni aika myöhäiseksi

Parannusta:
Assi vaihtoi sileällä laukat molempiin suuntiin
oli aika virtaisa
ei pukkeja
saatiin haasteet korjattua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora