maanantai 25. maaliskuuta 2019

Toinen villipäivä rataa hypätessä

Maanantaina oli taas hyppypäivä Assilla. Itselleni viides hyppäri viikon sisään. Keli putosi taas pakkaselle mutta oli kuivaa. Assi oli vähän tavallista nyrpeämpi.

Maneesi hiljeni taas ennen tuntiamme. Tänään hypättiin taas kahden ratsukon porukalla. Ope kasasi vähän edellistunnin tapaan radan.

Oma versioni päivän radasta.


Ehdin verkkailla hyvin alle. Assi oli normaali itsensä. Laukkoihin vähän virkistyi. Hetken mielijohteesta kokeilin taas vaihdot lävistäjillä. Yllättäen molemmat vaihtuivat. Ensimmäinen tuli parin ristiaskeleen kautta mutta jälkimmäinen näppärän tuntuisesti. Tarpeeksi vain ajatusta eteen. Sen jälkeen innostui liikkumaan.

Välissä käveltiin, tein väistöjä ja vähän avoja. Ravissa lähti juoksemaan vauhdilla alta. Aikaa oli edelleen, joten lähdettiin lähestymään päätyjä. Kartteli taas molempia jos mentiin käyntiä lujempaa. Kertaalleen oli poistumassa sivuloikalla paikalta mutta pysyin kyydissä ja sain karkumatkan torpattua alkuunsa. Lisää ajateltavaa hummalle ja hetken päästä päästiin ravissa rennosti päätyihin asti. Väisti myös helposti molempia pohkeita.

Otettiin vielä lyhyt ohjattu laukkaverkka ennen hyppyjä. Jäätiin ovipäätyyn. Pitkillä sivuilla kunnolla eteen. Kiinni ja kunnon taivutus kulmiin. Assi eteni kyllä mutta reagointi ei ollut säpäkintä. Ainoa kommentti meille oli että vielä nopeammin pitäisi reagoida jalasta eteen. Ope tuntui olevan lähinnä selin ja taas oli vähän sellainen olo että jäätiin paitsioon. Assi suoritti ihan tasaisesti ja saatiin kävellä kun kaveria vielä hiillostettiin.

Verkkahypyt tultiin sarjan välistä lävistäjäesteelle (kuvassa numero 1). Alkuun ristikko, myöhemmin pysty. Laukka vaihtui mutta Assi heitti perää voimakkaasti oikealle, oli ihan mutkalla ja vähän arasteli kulmaan laukkaamista. Lähestymisissä tuli myös pari pukkia. Viimeisin sangen lennokas. Kunnolla laukkaa eteen esteen jälkeen.

Sitten lisättiin lävistäjäpystyn perään pitkän sivun linja pystyltä okserille (esteet 2 ja 3). 7 laukkaa. Assi oli kiiturivaihteella, joten arvelin että venytään. Vähän tuijotteli taas okserin johteita ja hidasti. Sain kuitenkin pidettyä riittävän etenemisen ja tuli 7 askelta.

Kaarevat linjat (esteet 4 ja 5, 6 ja 7) tultiin omalla kierroksella. Taidettiin tulla vieläpä kahdesti. Ensimmäinen väli sujui hyvin, toiseen piti kiituroida kunnolla mutta venyttiin sekin joka kerta 6 laukkaan. Molempiin väleihin siis 6, ensimmäinen oli lyhyempi.

Sarjakin taidettiin tulla pelkältään. Ihan näppärästi sisään ja aika isolla loikalla okserin yli. Lopuksi vielä pelkkä kaareva (9 ja 10). Ihan supersiisti suoritus myötälaukoilla, viidellä sujuvalla askeleella sarjan b-osan vierestä.

Sitten loikittiin koko rata. Vaikka oltiin menty se jo osissa niin silti oli vähän tankkaamista. Ensimmäinen väli piti tulla seitsemällä, ajattelin jostain syystä kuutta. Tuli 6,5. Kaarre neloselle oli lössähdys ulos. Kaarevat ja sarja sujuivat hyvin. Viimeiselle kaarteelle jäi väärä laukka. Olisi voinut kääntää vielä paremmin ulkopohkeella.

Kaveri tuli välissä ja tultiin sitten vielä toinen kierros. Assi rupesi vähän hyytymään ja muutamassa kaarteessa yritin vähän herätellä raipalla vauhtia takaisin. 7 laukan linja meni nyt seitsemällä. Odottamalla meinasin hidastella jopa liikaakin. Kaarre neloselle tuli taas jotenkin yllättäen ja yhä levähti pois linjalta. Silti osuttiin esteelle. Kaarevat taas siististi. Sarjan lähestymisessä vähän mutkaa mutta sain suoristettua esteistä yli. Viimeiselle linjalle tulin nyt hyvin mutta taas tuli joku aivostiplu ja taas mietin kuutta. Tulihan siihen sitten oikein siisti ja tasainen 6 mutta sitä ei haettu. Jatka laukkaa ja tule viidellä. Näin tehtiin ja nyt tuli viidellä hyvin. Siististi, muttei yhtä täydellistä kympin suoritusta kuin ensimmäisellä kerralla.

Estekorkeus oli tänäänkin maltillisesti jossain 65 sentin tienoilla. En katsonut tarkemmin.

Loppuverkassa Assilla oli ensin kiire mutta sitten tasoittui taas oikein makeaksi. Heppa tuntui itseensä tyytyväiseltä. Rento ja letkeä. Olisipa se aina tällainen!

Ongelmia:
kartteli päätyjä alkuun
ensimmäisissä laukoissa kumpaankin suuntaan tuntui kaatuvan sisälavan päälle
pukitteli alkutunnista
kuski unohti välillä toivotut askelmäärät
kaarre neloselle oli joka kerta huono

Parannusta:
vaihtoi laukat alkuverkassa
ponnistuspaikat olivat tänään aika hyviä
vauhtia riitti hyvin
Assi teki tehtävät hyvin kuuliaisesti (totteli kun kuski pyysi vääriä askelmääriä)
käveli vapain ohjin ihanan reippaasti
ope kehui taas miten hyvässä kunnossa Assi on ikäisekseen
oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora