tiistai 5. maaliskuuta 2019

Kolme positiivista asiaa

Tiistaina oli taas kouluratsastusta Sakulla. Hummilla oli jotain ihottumaa, joten harjavalikoima oli edelleen rajattu. Nyt huomasin Sakunkin mahan alla läiskän. Ratsukoita oli tänään tunnilla huimat 5.

Keli viileni enemmän kuin odotin ja aloitin hommat rukkaset kädessä. Niissä ei kuitenkaan ollut kunnon pitoa, joten vaihdoin sangen pian ratsastushanskoihin.

Tänäänkin lähdettiin rentoudesta ja reaktioista liikkeelle. Ohjat piti taas nypeltää (en muista mitä termiä käytti) lyhyiksi. Sitten väistöjä uraa pitkin. Mutta ideana ei ole tehdä väistöjä vaan testata reaktiot. Kun tuli hyviä askelia, piti huutaa hep! Saku meni kyllä sivulle mutta pidätteistä oli aika vyöryvä. Sitten mukaan lisättiin pääty-ympyrät kevyessä ravissa. Kun humma kulki rennosti niin taas piti huutaa hep. Puolierot näkyivät jo tässä ja vasemmassa kierroksessa oli paljon enemmän vauhtia. Hetkittäin ihan ok mutta sitten taas kiihtyi. Ei ihan tasaista. Pitkillä sivuilla sai yhä tehdä väistöjä. Me olimme käytännössä kaikki pitkät sivut käynnissä väistämässä.

Myöhemmin istuttiin alas ja pitkien sivujen väistöt tehtiin muistaakseni ravissa. Jossain vaiheessa ruvettiin vaihtamaan lävistäjillä suuntaa ja ope kysyi puolieroista. Meidän ydinsyymme oli ettei Saku kuuntele vasenta pohjetta. Raippa vasempaan käteen ja väistätä ulos. Jatka työstämistä kunnes paranee. Yhä tuli pidätteistä huonosti takaisin. Sekä oikean ohjan kädessä pitäminen oli hankalaa. Automyötäys oli päällä. Vasemmasta tuli pidettyä senkin edestä. Hetkittäin vähän parempia hetkiä ja oikea kierros oli oikein kiva ja helppo. Yritin oikeassakin kierroksessa muistaa vasemman pohkeen ja ulkolavan hallinnan.

Välissä otettiin käyntipätkä, jossa piti ratsastaa hevosia tuntumalla vähän matalammalle kaulalle. Tämä onnistui meillä yllättävän kivasti eikä Saku ollut yhtään kiireinen. Ohjien pituus oli vähän vähemmän kuin puolipitkä. Kuitenkin pidempi kuin työskentelypituus.

Laukassa tehtiin päätyihin ympyröitä ja vaihdettiin lävistäjillä pitkän käyntisiirtymän kautta laukka. Piti ehtiä ratsastaa käynti välissä rennoksi. Ensin taas vähän vyöryi mutta sitten Saku oppi tehtävän ja laukasta käyntiin rupesi tulemaan ihan asiallisia siirtymiä. Ja vaikka alusta asti tiedostin istuntani niin silti aloitin etukenottamalla. Ope mainitsi asiasta ja sain korjattua. Helpotti elämää. Samoin vähän paremmin kannetut kädet. Kummassakin laukassa oli näppäriä pätkiä. Käynti ehti rennoksi ja tuli ihan asiallisesti alas. Nostaessa oli vähän ruuhkaa ja monesti käyntipätkä siksi vähän venähti. Oikein kivoja nostojakin. Oikea kierros oli helpompi mutta vasempaan tuli ehkä energisemmät nostot.

Loppuraveissa Saku kuunteli taas pidätteet hyvin. Alkuun kun ope kyseli meiltä hyvin menneitä asioita ja keskityin pää savuten niihin niin Saku kulki oikein kivasti. Kun myöhemmin keskityin enemmän taas ratsastukseen niin punkesi välillä vasenta pohjetta vasten.

Kotiläksyksi saatiin miettiä 3 hyvää/hyvin tehtyä asiaa itsestämme joka päivä. Harjoitukset jatkuvat 3 viikon päästä.

Ongelmia:
rukkasissa ei ollut pitoa
alkutunti oli aika vyöryvää
vasen jalkani ei meinannut pysyä jalustimessa
ehkä olisi pitänyt kehua Sakua vielä enemmän
Sakun vasen suupieli hiertyi auki

Parannusta:
käyntipätkä keskellä tuntia oli oikein mainio
vasemman pohkeen väistätys auttoi
laukkatehtävä lähti sujumaan yllättävän hyvin
ei yrittänyt karkailla katsomon edestä uralta sisään
loppuverkassa oli taas kivasti kuulolla

3 hyvää asiaa kuskista:
olin hyvällä mielellä koko tunnin
sain istuntaani paremmin taakse laukoissa
vaadin reaktiot apuihini

3 hyvää asiaa Sakusta:
teki hyvällä asenteella ja sangen rentona hommia läpi tunnin
käyntipätkä ennen laukkoja oli mallikas
laukkatehtävä meni näppärästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora