keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Suoruutta ja nopeita reaktioita itsenäisesti

Keskiviikolle oli sovittu koulutunti mutta ope perui sen sairastapauksen takia. Suunnittelin meneväni vähän aiemmin tallille kuin alkuperäisen suunnitelman mukaan kasiksi mutta enpä taas onnistunut. Tänään olin onneksi suht ripeä tallissa mennen tullen vaikka vaihdoin talliloimenkin.

Pihalla oli viitisen astetta pakkasta ja maneesissa 3 ratsukkoa kun menin. Suurin osa ajasta saatiin olla Assin kanssa keskenämme ja lopuksi tuli vielä yksi talutettava kun oltiin lopettelemassa.

Olin koko päivän ihan nukuksissa ja haaveilin herääväni. Hyvä puoli tässä oli se, että alkukäyntien 10 minuuttia meni parissa silmänräpäyksessä. Sitten taivuttelin käynnissä ja ravissa. En kehdannut komentaa ihan niin napakasti eteen kuin olisin halunnut mutta heräili silti. Kakka tuli käynnissä alkutunnista ja sain pidettyä liikkeellä.

Menin ympyröiden askellajit läpi alkuverkassa. Kun Assi tuntui välillä tuijottelevalta (varsinkin päädyissä) niin annoin enemmän ajateltavaa. Nokka sisään, ulos, puolipidäte, väistöä, eteen, uusi väistö. Sekä lisää vauhtia. Tuntui että vauhdin lisääntyessä tasapaino parani ja samalla tuijottelut vähenivät. Moottori löytyi käyntiin.

Pohdin jo etukäteen että pitäisi tehdä suoruutta ja nopeutta. Vähän samaan tapaan kuin tiistaisin. Sekä muistaen myös rennon hevosen. Välikäyntien jälkeen aloitin käyntiväistöillä. Samalla piti reagoida jalasta myös nopeasti eteen jos pyysinkin ravia. Pari kertaa piti sanoa kovemmin, sitten Assi rupesi toimimaan nopeammin. Väisti ihan näppärästi. Sitten tehtiin sama ravissa (keventäen) ja välillä pyysin ravissa enemmän eteen. Sama molempiin suuntiin.

Ennen laukkoja treenasin muutaman pysähdyksen tuntumalla ilman että vetää nokkaa pitkäksi. Piti ratsastaa pohkeilla pysähdykseen. Sitten parani. Laukka nousi näppärästi ja taivuttelin vain ympyrää ja ajattelin vähän väistöä ulos. Toimi sen verran mukavasti että lopetin lyhyeen. Käynnin kautta vaihto ja sama toiseen suuntaan. Yritin miettiä jalkojani alas mutta se unohtui monesti.

Jatkoin laukoista suoraan loppuraveihin. Kulki kivasti, oli ryhdikäs ja meni jalasta eteen. Kuviona päätyihin ympyrät ja lävistäjillä suunnanvaihdot. Päästin vähän pidemmälle kaulalle eikä mennyt yhtään etupainoiseksi. Taivutus vasemmalle ja vasen pohje läpi piti yhä huolehtia. En höykkyyttänyt kamalasti vaan kun oli hyvä niin otin käyntiin. Siinä vaiheessa olin ollut selässä 48 minuuttia (sisältäen alkukäynnit).

Annoin Assin taas kävellä loppukäynnit vapaavalintaisesti. Välillä teki jopa oven edessä lenkin oikealle. Pidin satulasta kiinni ja matkustin kyydissä silmät kiinni. Tunnustelin että oikea jalkani heiluu kylkeä vasten enkä saanut sitä vakautettua vaikka yritin mitä. Lopuksi meinasi tulla vähän viileä. Assi taas sekosi pasmoissaan kun maneesiin tuli toinen hevonen ja lähti imeytymään sen perään. Piti estellä ettei mennä iholle. 19 minuuttia meni Assin loppukäynneissä tällä kertaa.

Tämä oli sadas kertani Assilla.

Ongelmia:
kartteli vähän päätyjä alkuun
yksi M-kirjaimen tuijotuspysähdys ravista
yritti aavistuksen puskea vasenta pohjetta vasten
oikea jalkani heilui loppukäynneissä kylkeä vasten
aluksi ja lopuksi meinasi olla toppavaatteista huolimatta vilu

Parannusta:
oli suht rento
ravissa oli hyvä säätövara
vaahtosi suusta
teki loppuravit oikein kivasti
silmät kiinni selässä matkustelu loppukäynneissä oli mukavaa

3 hyvää asiaa:
vaadin tarpeeksi napakat reaktiot
sain Assin pysymään aika rentona
tunsin suoruutta aika hyvin selkään ja osasin korjata tarpeen mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora