lauantai 16. maaliskuuta 2019

Pikamaastoverkkalenkki ja lisää vaahtopäisyyttä

Lauantaina suunnitelma oli käydä jotain maastohommeleita pohjille ja sitten kouluratsastaa itsenäisesti. Minut oli unohdettu listoilta ja Hemppaa meinattiin jo kaupitella eri kuskille. Päädyin lopulta kuitenkin tuppautumaan yhden tunnille viidenneksi. Sitä ennen oli 25 minuuttia aikaa maastoiluun, joten lähdettiin Hempan ja Hiliman kanssa Tiitonsaaren suorille väärään suuntaan.

Unohdin heti alkuunsa että meillä on aikataulu ja mentiin iso tie kokonaan käynnissä. Sen jälkeen olikin jo kiire. Sitten Tiitonsaarentie ja ensimmäinen laukkasuora ravissa. Hilima taisi vetäistä edelle. Toiselle laukkasuoralle otettiin L (kuten kouluope sanoo). Nostin ensin takana Hempan kanssa ja ihan säyseästi kulki perässä. Jossain välissä piti huutaa vähän lisää vauhtia ettei tarvinnut ruveta himmailemaan. N. 25 km/h.

Aikataulu näytti aika epätoivoiselta ja käännettiin ympäri. Nyt Hemppa sai mennä edeltä ja jatkettiin suorat laukassa. Ihan reippaasti muttei kamalaa kiitoa. Ravia väliin ja viimeisellä pätkällä mentiin hetki nelivaihteella. Silti gps väitti reissun huippunopeudet keskimmäisen laukkapätkän alkuun: 43,5 km/h. En osaa sanoa oliko luotettava lukema vai ei. Jotain neljänkympin pintaan kuitenkin. Eikä mitään loikkia!

Loppupätkät mentiin melko lailla ravissa takaisin. Koulutunnilla oli alkukäynnit menossa, joten en myöhästynyt mistään. Maastoreissu oli n. 6,5 km (gepsin mukaan) keskinopeudella 10,6 km/h (heppa-apin mukaan).

Kannuksia ei ollut. Huomioliivi pois, raipan vaihto pidempään ja jalustimia 3 reikää pidemmälle. Koulutunnilla tehtiin mikkihiirtä eli mikinpäätä. Muut kuuntelivat ohjeita ja minä taivuttelin käynnissä pitkähköllä ohjalla.

Mikkiäpä tunti sitten aika pitkälle olikin. Ensin käynnissä reitti selväksi ja sitten ravissa. Onneksi ei tullut harjoitusravikäskyä ja taisin keventää koko tunnin. Ensin iso ympyrä vasempaan ja voltit oikeaan kierrokseen. Meni hetki että hahmotin miltä puolelta ohjurikavaletit piti kiertää. Alkuun vähän toikkaroin reitin ja väistämisvuorojen kanssa.

Hemppa oli vino ja jossain vaiheessa vaihdoin kouluraipan oikeaan käteen. Perä valui oikealle ja lavat vasemmalle. Suoristin pohkeilla ja välillä tehostin raipalla hipsutellen. Välillä antoi pieniä vastapotkuja mutta välillä suhtautui ihan hyvin. Eikä jännittynyt oikeassa kädessä olevasta raipasta hiiteen. Kesti sangen pitkään ennen kuin vaihdettiin suuntaa. Jälkimmäinen mentiin pikaisemmin. Ympyrällä taisi tulla välillä ohjeeksi asettaa ulos ja johtaa kuitenkin toisella kädellä sisään. Yhä vinoa. Ja pysyä pidempään samalla kuviolla eikä tehdä puolen ympyrän välein voltteja jos tuntuu vaikealta.

Laukkoja tultiin kentän kokoisella kahdeksikolla. Päätyyn sai tehdä ympyrän. Oikea laukka rullasi paremmin mutta siinä punki perää samaan tapaan sisään ja lapoja ulos kuin ravissakin. Vasen laukka taas oli kankeaa ja rullaamatonta. Päästä ohjaa pidemmäksi, istu taakse, lisää laukkaa. Tuntui ihan väärältä mutta yllättäen tämä toimi ja Hemppa rentoutui. Eikä tuntumaa kokonaan pois. Pyörittelin aika pitkät pätkät aina samaa suuntaa kerrallaan. Ja laukkatehtäväkin tehtiin ajan kanssa eli kierrostolkulla. Sitten ohjia vähän paremmin käteen. Vielä oikea, vasen ja oikea. Lopulta vielä oikea kun muut pääsivät loppuraviin. Nyt rupesi helpottamaan. Energitaso oli parempi ja kuunteli pieniä apuja. Suoruus rupesi löytymään (kai) paremmin.

Loppuraveissa oli aika hyvä. Hemppa oli taas selvästi joutunut huhkimaan, sillä vaahtosi taas. Tällä kertaa löytyi kuvaaja, joten todistusaineisto tuli talteen.


Naama hikivaahdossa.
©Pauliina
 

On huhkittu!
©Pauliina

Ongelmia:
maastossa tuli vähän kiire
oli aika vino kentällä, lavat vasemmalla ja perä oikealla
oikean puolen raipan hipsutuksista tuli välillä pieniä potkuja

Parannusta:
ei pukkeja maastossa!
koulutunnilla raippaa sai pidettyä oikeassa kädessä
sain käytettyä raippaa oikeassa kädessä ilman jättireaktioita
pidemmällä ohjalla laukkaaminen auttoi
oikeassa laukassa lopuksi ja loppuverkoissa tuntui aika hyvältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora