torstai 21. maaliskuuta 2019

Avoilla suoristamista

Torstaina keli oli pihalla vähän plussan puolella. Jatkettiin Assin kanssa kouluratsastuksella. Maneesissa oli tänään väljää ja suurimman osan ajasta paikalla oli 2 ratsukkoa.

Alkuverkassa Assi oli tavalliseen tapaansa vähän hidas. Tuntui tavallista jäykemmältä takaa. Ope ei kuitenkaan nähnyt mitään huolestuttavaa ja tämä vertyi pois. Olin itse aika nukuksissa, joten aktiivinen työskentely alkoi vasta opetuksessa.

Reipasta laukkaa molempiin suuntiin. Eteni ihan ok. Tehtiin lävistäjillä vaihtoyritykset. Oikeasta vasempaan tuli ristilaukan kautta. Yllättäen vasemmasta oikeaan suorilta oikein. Toinen yritys oikeasta vasempaan takkusi vielä enemmän ja menin itsekin ihan solmuun että mikä käsi ylös ja mikä jalka taakse. Lopulta taisin yrittää nostaa vastalaukkaa. Ei käytetty tähän enempää aikaa. Mutta tämän jälkeen ravi eteni erilailla hyvin eteen.

Molemmat suunnat taidettiin aloittaa käyntisalmiakilla. Siihen lisäksi voltteja ja takaosan väistätystä ulos. Ei ollut kovin vauhdikasta. Ulkopohkeella ei saa estää väistöä.

Harjoitusravissa mentiin pitkä sivu avoa peilipäätyyn. Siellä keskilinjalle ja yhä avo siihen. Suoristus ja avo toiseen suuntaan. Ja sama toisesta suunnasta. En muista ihan varmaksi miten vaihdettiin suuntia. Jälkimmäinen avo keskilinjalla oli kuitenkin vaikeampi molempiin suuntiin. Paitsi kun rupesin tuijottelemaan ylös lamppuun niin molemmat paranivat.

Sitten otettiinkin avon jälkeen keskilinjalla käyntiin ja käynnistä laukannosto. Ei ensin noussut. Herättelykierros. Laukassakin suoristettiin avoajatuksella mutta ratsastettiin se nyt vähän erilailla. Käsiä piti ajatella enemmän päällekkäin eikä sisäohjasta saanut vetää. Parani. Jälkimmäinen suunta tuntui kiemurammalta ja perä tuntui karkaavan. Olikohan se oikea? Open mukaan teki molemmat hyvin. Olisin voinut ottaa vielä toisen kierroksen että olisin saanut tunteesta paremmin kiinni.

Lopuksi laukoissa tehtiin avoajatuksella loivia kiemuroita. Kuskiakin taidettiin suoristaa. Loppua kohti Assi rupesi vähän hyytymään. Ei saa varmistella ja pitää itse rentoutua. Tällaisesta pudotti raviin. Suoritti kuitenkin näppärästi kun pysyi laukassa.

Loppuraveissa hölköteltiin rennosti. Kolmikaarinen yhä avoajatuksella. Lavat hallussa. Ope oli mielissään että nykyään Assi on ryhdikkäämpi ja lyhyempi. Koko tunti ei mene enää ratsun saamisessa avuille vaan voi jo tehdä jotain juttujakin. Jotenkin noin.

Ongelmia:
kuski oli vähän vinossa
Assi olisi voinut ajatella vielä paremmin itse eteen
alkuverkan vaihdot vasemmalle eivät oikein sujuneet

Parannusta:
tasaista ja näppärää suorittamista
selkäni ei suuttunut harjoitusravista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora