lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kuntoradalla

Lauantaina lähdin taas Hempan kanssa koulutunnin pohjille maastoon. Auton mittari näytti +2°C ja välillä satoi vettä. Maastoseuraksi saatiin taas Hilima.

Itselläni teki mieli lähteä välillä muuallekin kuin Tiitonsaareen ja kun selvisi että kuntorata on Hiliman kuskille käymätön paikka niin lähdettiin vähän skeptisinä kopaisemaan. Kelirikko iski päälle. Autotiet olivat aika huonossa kunnossa. Pääosin jäällä. Mutta hokit pitivät hyvin ja ravipätkällä ei ollut mitään ongelmaa. Hangaksentiellä mentiin rauhallista laukkaa. Aloitettiin vasemmalla ja Hemppa laukkasi hyvin nahkeasti. Oikea onneksi sujui vähän paremmin. Ihan lopussa jopa rupesi vähän ajattelemaan itse eteen. Vähän tuijotteli lumipaakkuja ja tuli pientä sivuliirailua. Kaikki kuitenkin hyvin.

Ensimmäinen radan ylitys meni vähän arpoen. Hilima edellä ei arkaillut mutta Hemppa pysähtyi hetkeksi tuijottamaan. Lopulta loikki aika reippaasti yli. Pikakäyntiä.

Kuntorata oli alkupäästä vähän jäinen. Jatkettiin käynnillä jotta Hemppa sai kierroksensa radan jälkeen laskettua. Kuntoradan pohja parani ja otettiin raville. Ja kelpasihan siinä laukatakin. Nostin laukan ensin mutta Hilima meni edeltä. Renkaanjäljissä oli hyvä mutta keskempänä upotti enemmän. Hemppa vähän nyki ohjia kun himmailin vauhtia. Ei kuitenkaan tullut mitään ylimääräisiä liikkeitä.

Autotien kautta käynnillä talojen ohi. Yllättävän rento Hemppa. Ja ihan kaverin hännässä radan yli. Nyt mentiin pysähtymättä ja pahemmin jännittymättä. Puuskutteli vain nokka maassa.

Autotie oli ihan jäässä mutta siinä oli silti hyvä ravata. Hölköteltiin tovi. Alamäkeen yritin tehdä tasapainottavia pidätteitä mutta Hemppa vaan nyki ohjat käsistä. Ei sitten. Pysyi onneksi hyvin tasapainossa. Luulin että ollaan pahasti etuajassa. Loppumatka käveltiin ja siinä tuli aavistuksen viileä. Vaatetuksena siis ohuempi takki ja pelkkä poolo alla.

Paluumatkalla tiessä oli ihan isoja hiekkapätkiä.
Hemppa vasemmalla.
©Pauliina


Melko lailla tasalta oltiin takaisin tallilla. Haaveilin lisävaatteista koulutunnille mutta selvisi että tunti menee maastoon enkä kuulemma tahdo sinne mukaan. Omistaja oli sitä mieltä että koska tehtiin näin pitkä lenkki niin tämä riittää Hempalle tänään. En tietenkään mutissut vastaan. Vähän vaan huokailin että sellainen olo että ratsastukseni jäivät vajaiksi. Eipä tullut pätkän vertaa taivuteltua Hemppaakaan. Uskon että olisin ollut kunnon työskentelykäyntituntiin kentällä ihan tyytyväinen. Kentän pohja tuskin olisi kovin vauhdikkaaseen menoon taipunut. Mutta Hemppa oli varmasti tyytyväisempi näin ja palautin humman pihattoon.

Ongelmia:
nyki välillä ohjia
vasen laukka oli alkuun halutonta
ensimmäistä radan ylitystä piti vähän arpoa
muutaman sivuaskeleet laukassa
en muistanut keskittyä mihinkään kouluratsastusjuttuihin
en päässyt koulutunnille

Parannusta:
ei pukkeja
kulki oikein tolkusti sekä edeltä että perässä
jälkimmäinen radanylitys meni kaverin hännässä pysähtymättä

Illalla vertailtiin Hiliman kuskin kanssa GPS:n ja hevosapin käppyröitä. Oma gepsini vaikutti luotettavammalta ja laskin käppyröistä seuraavat lukemat. Koko reissu 1 h 13,5 min, 10,41 km. 5,6 km käyntiä, 2,5 km ravia ja 2,4 km laukkaa. Ajallisesti 57 minuuttia käyntiä, 10 minuuttia ravia ja 6,5 minuuttia laukkaa. Huippunopeus 30,7 km/h. Ei kuulosta kovin rankalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora