lauantai 2. maaliskuuta 2019

Puksutusta koulutunnilla

Lauantaina sopivimmaksi vaihtoehdoksi Hempan kanssa valikoitui kello yhden koulutunti. Tarkoitus oli mennä tekemään alkuverkat pellolle, mutta lumisade ja hiihtolomat tukkivat liikenteen niin etten ehtinyt. Lopulta käveltiin kentällä sen verran pitkään että olisi siinä ehkä jonkun peltolenkin ehtinyt käydä heittämässä. Tosin myöhemmin kuulin että pelto oli pohjasta jäinen, joten ehkä siinä ei olisi voinut ravata.

Satoi lunta ja oli muistaakseni viitisen astetta pakkasella. Ratsain ei kuitenkaan ollut kylmä. Ratsukoita tunnilla oli 5.

Kenttä oli taas uudella lumipohjalla. Tamppautuminen oli vasta vaiheessa, joten ei hurjasteluja. Kulmissa oli lötköpuomit ohjaamassa reittejä. Muutenkin kävi käsky että ei tehdä uria vaan ratsastetaan kaikkialta.

Hemppa oli ihan tasainen. Vähän löysä ja pikkuisen pitkä. Mutta suht asiallisesti kahden ohjan tuntumalla. Alkuverkassa oli ihan asiallista menoa. Tehtiinköhän siinä jotain avojuttuja pitkillä sivuilla?

Tehtävänä tultiin raviväistöjä. Käännettiin oliko neljännes ennen pitkää sivua uran sisäpuolelle. Väistö, suoraan, toinen väistö uralle ja laukannosto. Laukassa sai tehdä päätyyn ympyrän. Jossain vaiheessa seuraavaa pitkää sivua raviin ja kulmaan sai tehdä voltin/ympyrän ravissa jos tarvitsi.

Aloitettiin onneksi oikeassa kierroksessa. Ihan yllättävän tasainen ja pyöreä laukka. Nostot olisivat voineet olla säpäkämpiä mutta muuten ihan siistiä suorittamista. Ravi piti tehdä harjoitusravissa mutta sain keventää selkäni takia. Istuin väistöt alas ja muuten kevensin. Ei taidettu saada tästä oikein mitään kommentteja. Ja kun mitään ei vaadittu niin meni itselläni vähän humputteluksi. Ei tullut täydet tehot käyttöön.

Vasemmassa kierroksessa ensimmäinen laukka oli yllättävän hyvä. Sitten meni taas vähän vänkäämiseksi. Lopuksi parani taas aavistuksen. Olikohan viimeisellä kierroksella kun tuli kommenttia väistöstä että tässä Hempalla oleellisinta on taivutus vasemmalle eikä haittaa vaikka menee lapa edellä uralle. Sain sitten vielä yhden sakkokierroksen, jolla korjasin. Laukkaa vain hitunen noston jälkeen ja oli parempi.

Ihan loppumetreillä laukassa yksi poni liukastui kulman jälkeen nurin. Ei onneksi käynyt ponille eikä kuskille mitään.

Ei ehkä menty enää loppuraveja vaan käveltiin pitkin ohjin. Hemppa ei kostunut pahasti, joten tallin kautta takaisin pihalle.

Ongelmia:
en meinannut kuulla opetusta
sain todella vähän kommentteja
puksuteltiin mukavuusalueellamme kun ei enempää vaadittu
vasen laukka oli yhä haasteellinen

Parannusta:
vasen laukka ei ollut yhtään niin kamalaa kuin pelkäsin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora