tiistai 20. marraskuuta 2018

Yhä rentoa hevosta, vähän enemmän hommia ja excel päässä

Tiistaina oli tämän viiden kerran setin viimeinen Riitan tunti. Onneksi jatkoa seuraa heti ensi viikolla. Menin tavalliseen tapaan Sakulla. Ennen tuntia pohdin satulan pois jättämistä mutta laitoin sen kuitenkin. Jälkikäteen totesin että tänään olisi ollut huono päivä mennä ilman. Pari pykälää tavallista haastavampia tehtäviä.

Tänään aloitettiin käynnissä taas keskiympyrällä. 6 ratsukkoa. Yhä ajateltiin lähtötilanteeksi rentoa hevosta. Saku oli vähän enemmän kiinni vasemmassa ohjassa. Taas edelliskerrasta viisastuneena toimin entistä aktiivisemmin ja päämäärätietoisemmin asian takia. Ja kun yritin opelle sanoa että ratsastan kohti ulko-ohjaa (vasemmassa kierroksessa) niin sainkin vain liudan ohjeita mitä kaikkea kannattaa vielä tehdä. Minä kun kuvittelin että tekemiseni oli hyvällä mallilla. Ehkä sitten pitäisi olla vielä nopeampi ja tehokkaampi? Sisätakajalkaa alle, suorana ulko-ohjasta, pidätteet oikeasti läpi ja humma odottamaan. Noilla lähdin liikkeelle. Sekä tietysti taivuttamisella, myötäämisellä ja kehumisella. Tänään muistin ratsastaa myös eteen. Hienoa isompaakin ravia irtosi. Sitten lähti takomaan ja tajusin itsekin että siinä vaiheessa pitää hidastaa.

Ravissa saatiin haahuilla omiamme. Tein tarpeen mukaan käyntisiirtymiä ja Saku tuli paremmin kuulolle. Tunnin aikana oli hyviä pätkiä, joista päädyttiin vähemmän hyviin. Pääty-ympyröillä tehtiin ravisäätelyä. Odottamaan ja lähetys eteen. Hyvin lähti jalasta eteen (tosin en aina huomannut itse kovin suurta eroa). Hidastamista piti yrittää tehdä enemmän istunnalla kuin ohjalla. Ohjasta kuulemma jäykistyi kaulasta. Välillä en saanut hidastamaan kuin ohjalla. Pari kertaa kierroksen aikana.

Tänään otettiin laukatkin pääty-ympyröillä koko porukka kerrallaan. Siitä onkin aikaa kun ollaan kaikki laukattu kerralla. Silloin ainakin kun menin Rubylla. Samanlaista työstämistä piti tehdä laukassakin. Vasemmassa meinasi pudotella raviin kun lyhensin. Pyöreämpää kaulaa, kaipasi ope. Laukoissa päädyin vauhtiveikkojen kanssa samalle ympyrälle ja välillä tuntui että sain kaasutella tosissani ja pyöriä pikkuympyrää ettei jääty jalkoihin.

Loppuraveissa oikea kierros oli hyvä mutta vasemmassa kierroksessa oli yhä vähän kiinni vasemmassa ohjassa. Heti kun päästettiin pitkät ohjat niin työjutut palasivat mieleen. En ollut ihan parhaimmillani ja ihan asiallisesta tunnista jäi kuitenkin vähän pettynyt olo kun en saanut Sakua tasaisesti kahdelle ohjalle.

Tänään oli kiva kun tehtiin vähän aktiivisemmin hommia. Pelkäsin että jäädyn kun keli oli pudonnut nolliin ja olin yhä samoissa vaatteissa ja kesähanskoissa kuin aiemmin. Pelko oli aiheeton ja tuli lämmin. Saku oli tunnin jälkeen kerrankin selvästi märempi kuin ennen.

Ongelmia:
vihdoin tuli sanomista nousevista jaloistani
vasen kierros ei tullut yhtä hyväksi
jännittyi jos hidastin ohjalla (ja muuta ei aina kuunnellut)
säikähti pari kertaa "siivoojaa"
löysin itseni useasti tuijottelemasta Sakun niskaa (ope ei sanonut)

Parannusta:
ratsastin vähän aktiivisemmin eteen
ei tuijotellut nurkkia
oli hetkittäin aika hyvä
tajusin tehdä siirtymiä ja temponmuutoksia tarpeen mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora