lauantai 10. marraskuuta 2018

Hetkellistä jarruttomuutta

Lauantaiaamuni alkoi Aaltokankaan 4 hengen pienryhmäestetunnilla klo 10. Taas olin alkuperäisestä aikataulustani jäljessä ja muut tuntilaiset olivat kasanneet esteet kun pääsin paikalle. Hepat oli jätetty meitä varten sisälle.

Heta kuvasi ratapiirroksen.

Olin mielissäni kun sain jatkaa Grinillä. Tajusin vasta aamulla että olisin voinut toivoa sitä. Jampan kuski ehdotteli vaihtamista mutten suostunut. Hoitaessa Grini oli kiltisti. Taas estesuitset eli olympia. Tällä kertaa ohjat olivat isoissa renkaissa kiinni. Nyt otin heti alkuun tynkäraippani mukaan. Kannukset jätin pois. Tämän tunnin perusteella ehdottomasti ensi kerralla myös kannukset!

Maneesissa oli n. +5°C, pihalla vähän vähemmän ja tihutti. Alkuverkassa pyöriteltiin askellajit läpi. Suoraa uraa, pääty-ympyröitä ja oliko jokunen volttikin. Grini eteni vähän paremmin ja rennommin kuin viimeksi. Mutta heti kun ruvettiin tekemään hommia vuorotellen, alkoivat taas jumittelut oman vuoron koittaessa. Muutenkin kävely oli välillä mutkalla valumista johonkin. Aika kovasti sai komentaa että meni suorana suoraan haluamaani suuntaan.

Aloitettiin ovea lähimmästä ristikosta ja sen edessä oli ponnistuspuomi. Oikea kierros. Ensin tyhjä kierros ympäri, sitten ympyrällä yli eli esteeltä oikealle ja perään vielä toinen ylitys, josta jatkettiin vasemmalle. Grini meni reippaasti. Osa laukoista vaihtui mutta eivät kaikki. Pikkuhiljaa lisättiin lisää ristikoita perään 4-kaarisen kiemurauran tapaan. Ja lopulta jatkettiin vielä suora linja perään.

Ensimmäisellä kerralla pikkukorkeuksilla linjalle tuli 6 askelta. Kun esteet nousivat niin jarrut menivät totaalisen epäkuntoon. Pidin ennen pystyä kaikin voimin vastaan mutta humma kiihtyi silti ja singahti välin viidellä. Meni kuitenkin suoraan ja loikki esteet.

Viimeinen kierros tuli videolle. Kaarevan linjan tehtävät menivät ihan höpöksi eikä ollut yhtään paikkoja. Sain luvan tehdä suoralle linjalle voltin jos lähtee kiihtymään. Nyt kuitenkin malttoi pystylle asti ja vielä pari askelta sen jälkeen ennen kuin lähti kiihtymään. Siinä vaiheessa olin jo päättänyt ettei tehdä volttia. Sujuva 5. Tosin kuskilla ei taas lopulta ollut mitään sanottavaa vauhdista. Koulutuksellisesti olisi voinut olla hyvä tehdä voltti. Nyt ymmärrän miksi viimeksi ohjat olivat kakkosrenkaissa. Nyt mentiin tosiaan hetkittäin ihan ilman jarruja. Pelham voisi olla hyvä kokeilla. Nivelellä en lähtisi tämän kanssa hyppäämään. Se taisi suunnilleen olla tilanne tänään ison renkaan kanssa.

Estekorkeus oli tänään meille max 75 cm. Ehkä tarvitsisimme myös vähän isommat esteet jotta humma malttaisi keskittyä paremmin.

Ongelmia:
kädet tulivat kipeiksi
omaa vuoroa odotellessa kiemursi ja juurtui
kuskin hiukset eivät pysyneet takaponnarilla vaan pampula putosi ja katosi

Parannusta:
ravipuomit todella tyylikkäästi
helposti kaikesta yli
ei kiemurrellut tehtävillä

Viimeisen kierroksen söhellys on ainoa, joka tuli talteen. Ansku kuvasi Hetan laitteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora