torstai 15. marraskuuta 2018

Itsenäisesti parempi kuin pariin viikkoon

Torstaina menin Assilla itsenäisesti. Osin kouluopen puutteen takia, osin säästösyistä. Nyt lähdin hyvin määrätietoisena liikkeelle ja alkuun Assi käveli ihan hyvin. Lyhensin ohjia pikkuhiljaa ja yritin pitää ratsun rentona. Ympyröitä ja taivuttelua. Ravissa sama juttu enkä kerinyt kovin lyhyeksi. Yritin huolehtia siitä että kulkisi edes jotenkin oikein päin. Lisää ympyröintiä ja taivuttelua. Vasemmassa kierroksessa valui sisään.

Laukat nousivat yllättävän hyvin. Joissain nostoissa tuli vähän jumitteluyrityksiä mutta muistutin raipalla että nyt liikutaan. Eikä sitten jumiteltu. Pyörittelin aika pitkät verkkalaukat. Suoruutta ja taivutteluja ympyröillä. Assille tuli hiki jo tässä vaiheessa.

Välikäyntien jälkeen jatkoin ihan peruspyörittelyllä. Loivia kiemuroita, kolmikaarisia. Paljon suunnanmuutoksia. Vähän temponmuutoksia ja jonkin verran siirtymiä. Etukäteen ajattelin sivuttaisliikkeitä ja siirtymiä mutta tämä sopi tilanteeseen paremmin.

Lopulta toisen välihuilin jälkeen en päätynytkään tekemään enempää laukannostoja vaan hurauttelin KN:n läpi. Meni todella paljon paremmin kuin odotin. Assi oli päässyt altajuoksuvaiheeseen, eli edettiin kivan rivakasti. Sain kuitenkin tehot kanavoitua aika hyvin. Vaikeinta olivat hyvät pysähdykset ja kulmiin pääseminen. Laukat nousivat oikein näppärästi ja muuten ohjautuvuus oli hyvä. Ravivoltit olivat ihanan aktiivisia, samoin keskiravi. Ensimmäisen laukkalävistäjän meinasi pudottaa raville mutta sain estettyä. Jälkimmäisen jälkeen esitettiin yllättävän asiallinen käyntisiirtymä lähes pisteessä. Vain vähän lösähti etujaloilleen.

Pienen lepokäynnin jälkeen tein vielä parit laukannostot ja sitten ravissa lisää lävistäjiä, taivutteluja ja suunnanmuutoksia loppuverkkaan. Ihan lopuksi loppukäyntien jälkeen otin vielä tuntumalla parit pysähdykset, joista sitten hyvällä hetkellä hyppäsin alas selästä.

Uralta löytyi levinneet kakat, joista en ollut ihan varma että olivatko meidän. Mutta eipä kertaakaan pysähdytty! Siivosin omat ja kaverin jäljet kun kerrankin oli jotain siivottavaa siinä vaiheessa kun olin pois ratsailta. Vaikka aikatauluni oli tänään vapaa ja maneesi myös niin niinhän siinä kävi että lähdin viimeisenä ja sammutin valot.

Ratsastuksen jälkeen otin peilin kautta kuvan
meistä kun maneesi oli muuten tyhjä.

Ongelmia:
yritti jokusen kerran jumitella
pysähdykset ja ravissa kulmiin ratsastus vaativat lisää treeniä

Parannusta:
eteni aika kivasti
oli suht tasainen
KN:n läpihumputtelu meni paljon paremmin kuin odotin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora