sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Hallitreenit pimeässä omalla pihalla

Sunnuntaina piti alkuperäisen suunnitelman mukaan hypätä illalla taas maneesilla. Mutta koska kenttä oli niin hyvässä kunnossa niin jäätiin siihen. Aikataulunikin aikaistui tunnilla kello seitsemään viidenneksi ratsastajaksi. Hyvä vaan. Kelinä pikkutihkuinen n. +5°C. Säkkipimeää tietysti.

Hoitaessa Hemppa oli vähän huonotapaisempi kuin aiemmin. Hyöri eikä kunnioittanut omaa tilaani ihan kuten olisin halunnut. Tunnin jälkeen sama juttu kun riisuin suitsia ja olisi halunnut ryysiä syömään. Ei sentään jyrännyt ylitseni kun seisoin ruokakupin edessä. Muttei odottanut yhtä nätisti kuin aiemmin.

Ratsailla oli suht tasainen. Pahasti kiinni vasemmassa ohjassa ja vasen lapa tuntui painuvan alas. Yritin kohotella mutta taisin keskittyä liikaa vasempaan puoleen. Lopputunnista yritin ratsastaa kahden ohjan tuntumalla kuten Artsissa ja taisi mennä vähän paremmin.

Alkuverkassa tein ihan oma-aloitteisesti haitaria. Eli temponmuutoksia ravissa. Se kun muutenkin auttaa humman kuulolle ja takaosalle saamisessa. Jossain välissä tuntia tein pari peruutustakin. Jostain luin/kuulin että ne auttavat matkalla parempiin siirtymiin alaspäin. Laukassa pyysin välillä ihan kunnolla eteen. Ei ollut ihan reippaimmillaan mutta heräsi eikä tarvinnut kamalasti usutella. Tuntui ihan aavistuksen pomppuisalta alkuun ja kertaalleen vähän pomppi ja röhki omiaan kun kaveri lähti vierestä laukkaan. Komensin heti että tämä ei ollut asiallista käytöstä ja sen jälkeen oli siivosti.

Ensin tultiin jumppalinjaa kavaletti-pysty-kavaletti neljällä laukalla. Ensimmäisellä kierroksella Hemppa ei ollut hereillä ja ekaan väliin piti ratsastaa eteen. Muuten sujui helposti. Lopuksi meidät laitettiin tulemaan vielä 3+3. Taas ensimmäinen väli oli huono ja ekalle paikka tuli turhan juureen ja tuli neljäs askel. Jälkimmäinen venyi kolmeen. Samalla katosi vähän alkutunnilla ihastelemani suorassa hyppääminen ja rupesi painumaan kohti uraa. Sakkokierroksella tuli toivottu 3+3.

Sitten loikittiin suora linja ja kaarevat linjat. Siistit 6 askelta joka väliin. Yksi kaarre väärässä laukassa, vaihtui jälkimmäisellä esteellä. Vähän jännitin että tuijottelee lankkuja tai muuta. Osasin pitää jalat kiinni eikä emmitty.

Lopuksi tultiin rata. Me tavalliseen tapaan viimeisinä. Vasemmassa ensin kavalettijumppa 3+3 askeleella, päädystä kaareva, toiseen suuntaan suora, sitten kaareva ja kaareva ja lopuksi kavalettijumppa toiseen suuntaan. Yhteensä siis 14 hyppyä. Meille korkeus oli max 90 cm. Isolta näyttänyt okseri oli 85.

Muuten sujui ihan näppärästi paitsi ensimmäiselle kaarevalle livahti ylimääräinen askel. Olisi pitänyt olla kääntämässä heti hypystä. Toiseen suuntaan se sujui kuudella. Muut linjat ihan ok. Ainakin pääosin myötälaukat. Viimeisellä kavalettilinjalla Hemppa lähti taas valumaan vasemmalle ja kun pystyllä rupesin estämään sitä niin vaihtoi laukan. Eikä 90 cm pysty aiheuttanut lamaantumista.

Saatiin lopuksi sakkokierros kaarevalle linjalle. En ole ihan varma oliko se vapaaehtoinen mutta mentiin. En muista tuliko yhä 7 askelta. Sitten kun käänsin heti hypystä niin olisi tullut kuudella, paikka jäi vähän kauas ja Hemppa löi jarrut pohjaan. Sekä minun että open mielestä siitä olisi päässyt ihan hyvin. Ope kommentoi että vasen laukka ei vie niin pitkälle kuin oikea. Sitten ohje oli tehdä vähän enemmän kaarta ja tulla seitsemällä. Kaarretta tuli vähän enemmänkin lisää ja tulikin 8 askelta. Eli vielä kerran. Nyt seitsemällä. Ei vieläkään ihanan täydellistä mutta mentiin kuitenkin yli.

Ei ravattu enää loppuun. Aika neutraalit olotilat jäi. Kelvollista. Lohduttavaa että pysyin kiellossa niin hyvin kyydissä. Hempan kommentti olisi varmaan ollut että aina ei vaan kykene. Muuten meni sangen kivasti, joten turha tästä ottaa mitään suurempia murheita. Ensi lauantaina luultavasti hypätään vielä ennen hallikisoja. Vaikka toiveeni ohjatusta ratsastuksesta viittasikin enemmän koulutuntiin.

Ongelmia:
kerran yritti vähän loikkia omiaan
jokunen väärä laukka
yksi kielto
hankala säätää sopiva askelmäärä kaarevalle linjalle

Parannusta:
90 cm pysty puhtaasti eikä näyttänyt pahalta
sangen tasaista muuten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora