lauantai 3. marraskuuta 2018

Mainiota maastoesteilyä maneesissa

Lauantai oli Purolassa estepäivä. Luulin rataesteiksi mutta muillakin ryhmillä oli kombo rata- ja maastoesteitä maneesissa. Olin viimeisessä porukassa kolmen hengen ryhmässä. Puolisen tuntia ennen rupesi vähän jännittämään.

Jätin kannukset pois koska eilen sain katkottua hepan kyljestä karvoja. Käytännössä tällä ei ollut vaikutusta. Sisäpohje meni tänään huomattavasti paremmin läpi kuin eilen. Tosin vaati se vähän hommia tänäänkin.

Alkuverkassa mentiin taas askellajit itsenäisesti läpi. Ohimennen menin myös valmiiksi tyrkyllä olleet maapuomit kaarevalla linjalla molempiin suuntiin. Sujui ihan asiallisesti. Muuten alkuverkassa ei ollut vielä kovin tasapainoista menoa.

Tehtävät aloitettiin ravissa. Kaareva linja, sitten seinältä vinosti puomi ja kaareva toiseen suuntaan. Sitten sama laukassa ja sitten kavaleteilla. Humma kyllä eteni mutta oli sen verran kiemura että pohkeet tuli pidettyä aika luonnollisesti kiinni.

Tämän jälkeen tultiin jumppalinjaa. Maapuomi, ristikko ja okseri (ekalla kierroksella pystynä). Tultiinkohan kaareva linja perään ja jotain muitakin. Vähän sai ratsastaa jumppavälissä eteen. Taidettiin tulla se vain kolmesti ja vikalla kierroksella okserin takapuomi taisi olla jo 80 cm kieppeillä. Sen isompia ei taidettu tulla.

Sitten tultiin kierroksia, joilla yhdistettiin normiesteitä ja maastoesteitä. Ensimmäisenä pieni tukki. Vähän jännitti että miten menee. Mutta ei Rellu katsonut. Yli vaan. Samalla kierroksella tultiin toinenkin. Nappasin harjasta kiinni mutta yli mentiin tästäkin.

Maastoestehyppyjä tuli useampia tunnin aikana. Pari hassumpaa loikkaa mutta pysyin kyydissä eikä humma ottanut itseensä. Kertaalleen meni pidäte vähän turhan hyvin läpi ja vauhti hyytyi täysin paria askelta ennen estettä. Muuten sangen sujuvasti. Vesimatostakaan ei sanonut mitään.

Vikalla kierroksella oli oikein hauskaa kun saatiin esteiden välissä rallatella kunnolla eteen. Eikä saanut päästellä edes ihan täysiä.

Loppuverkassa kulki jo paljon tasaisemmin. Oikeassa kierroksessa ajattelin avoa ja Rellu kulki sangen rentona. Vähän pidemmällä ohjallakin. Oli kyllä kiva tunti ja oikein hauskaa. Open kommentti oli että meillä näytti olevan hauskaa yhdessä tms.

Ongelmia:
alkuverkassa oli vähän kankeaa
oikealla jalallani tuntui olevan vähemmän painoa
kertaalleen pidäte meni turhankin hyvin läpi
narskutteli

Parannusta:
ei katsonut yhtään esteitä
laukat vaihtuivat lennosta
kuunteli avut todella hyvin
ponnistuspaikat löytyivät sangen hyvin
tuli taas kommentteja että hymyilin läpi tunnin

Ella videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora