tiistai 7. kesäkuuta 2016

Hello Ruby!

Olin ihan varma että tiistaina olisin saanut jatkaa Sakulla. Sillä kuulemma on hammasongelmia ja menee nyt kuolaimettomalla. Sain alleni sen sijaan Oulusta ostetun Rubyn. Tämä taisi tehdä tuntitöitä hetken Virpitalleilla nyt jälkimmäisen pitäjän aikaan. En ehtinyt käymään. Totesin että naaman perusteella mulle juuri sopiva ratsu: ruunikko, n. 165 cm korkea tamma.

Mentiin maneesiin. Nyt siis kyseessä Riitan 3 hengen pienryhmä, 50 euroa. Tämä tunti oli täynnä. Edellistä ei pidetty kun ei ollut muita tulijoita. Maneesia oli onneksi kasteltu, pölisi silti aavistuksen.

Mentiin aika perinteisen kaavan mukaan. Ruby aloitti aika jännittyneellä ja korkealla päällä ja olin tosi yllättynyt että sen sai muutaman ympyräkierroksen aikana tasoittumaan rennoksi tuntumalle. Puolierot oli selvät, roikkui vasemmassa ohjassa, vasemman puolen jalat yrittivät lintsata ja oikealle kaula taipui helposti liikaa. Harmi vaan etten tuntenut selkään eroa vasemman puolen lusmussa tai paremmassa työskentelyssä. Siitä oli siis paha palkita.

Siirtymät käynnin ja ravin välillä menivät ihan nätisti. Samoin kuvittelen että harjoitusravin ja keventämisen välillä ei tullut juuri muutosta. Aika paljon keskityttiin tekemään myös käynnissä ja ravissa temponvaihteluita uraa pitkin. Istu tiivisti kiinni ja lyhennä, ei ohjalla. Sitten rennoksi ja eteen, pohkeet käyttöön eikä tuntumaa saa heittää pois. Välillä voltteja. Istunnastani ja ryhdistä tuli taas kehuja. Ympyrällä oikeassa kierroksessa tuntui vinolta, laukassa se sitten näkyikin.

Ravissa vasta huomasin että ei kuljeta suorina eteen vaan kaula on helposti mutkalla, yritin keskittyä tekemään asialle jotain.

Laukan ajaksi sain oman pääty-ympyrän. Yritin olla kiirehtimättä mutta oli se laukannosto taas vaikeaa! Vasen ensin ja tamma tuntui aavistuksen löysältä. Supertasainen askellus, kuin olisi istunut töltissä. Open kommentti jälkikäteen oli että se on se takajalat tallissa -moodi tms. Vasta kun ope kaiveli meistä lisää vauhtia niin sitä irtosi. Aika pitkään hyörittiin ensin keskenämme kun toisessa päässä oli ongelmia.

Oikea laukka ei sitten meinannutkaan nousta millään. Vasemman nostossa meni ehkä puolikas ympyrä, tässä pari ympyrällistä. Yritin olla ajamatta mutta lopulta nosto oli kaamea ja alkuun hepo juoksi pää ylhäällä. Tasoittui se siitä onneksi lopulta muttei taikaiskusta. Ope sanoi että laukannosto on tärkeää ajoittaa oikein siihen kun ulkotakajalka on polkemassa alle. Muuten ei kunnon nostoa tule.

Käynnissä yritin sitten tunnustella takajalkojen liikettä. Enempi meni muistisääntöjen keksimiseksi.

Ihan mainio tunti. Nyt vasta keksin että ehkä kaikki hevoset ovat näin vinoja, osasta sitä ei huomaa, toisten kuskit taas tekevät hirmuisesti hommia jo pelkästään päästäkseen suoraan.

Ongelmia:
laukannostot
meinasi roikkua vasemmassa ohjassa
kaula oli herkästi vinossa oikealle
en tunnistanut koska vasen takajalka oli hommissa ja koska ei

Parannusta:
nyt päästiin viilailun makuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora