torstai 29. marraskuuta 2018

Yhä lennokas ja iloinen Assi ja kuski

Tällä viikolla sekä itselläni että Assilla oli muita suunnitelmia siten, että pääsin vain torstaina ratsaille Assilla. Keli oli pudonnut pikkupakkaselle. Kuulin alkuverkoissa että alkuviikosta Assilla oli ollut pöllövirtaa. Nyt alkuverkassa liikkui yllättävän hyvin. Ei yhtään tuskaista. Vain ensimmäinen laukannosto oli jumitteluyritys ja Assi piti pakottaa eteen. Sen jälkeen ei ongelmia.

Jatkettiin viime viikosta saman open kanssa. Yhä ensin vaikeampi oikea kierros ja käynnissä salmiakkia ja kulmia. Käynti ei edelleenkään ollut reipasta. Tekemistä oli jatkuvasti niin paljon ettei ehtinyt miettiä yhtään omiaan. Hyvä kun pysyi ohjeissa mukana. Oman tekemisen lisäksi piti seurata hepan reaktioita ja kuunnella reitti- ja askellajiohjeet. Oikeassa kierroksessa piti kurkkia häntää, vasemmassa olin kuulemma suorana. Taidettiin tulla ravivolttejakin.

Tänään aloitettiin myötälaukoilla. Yksi suunta kerrallaan. Jossain vaiheessa tehtiin ravissa pääty-ympyrä keventäen, siitä harjoitusraviin, avoa pitkän sivun alusta, keskelle käyntisiirtymä yhä avossa ja siitä takaisin raviin. Siirtymät paranivat open kyynärpäänkäyttöohjeella. Ei saa antaa ohjia pois siirtymissä. Harjoitusravissa istuskelu meinasi välillä pompottaa.

Alkuverkassa Assi vähän hätkyi ja sitten juuri ennen avoa myöhemmin. Äkkiliike ei ollut suuri mutta taas tuntui oikealla alaselässäni haljulta. Ei onneksi jäänyt mitään ratsastusta haittaavaa.

Laukkoja nosteltiin päädyn salmiakilta vuorotellen myötäistä ja vastaista. Nosti kaikki pyydetysti. Eteneminen oli aika lennokasta sekä laukassa että ravissa. Ja oikea laukka oli tänään yllättävän hyvä. Erot laukkojen välillä sangen pieniä. Ja kun vaihdettiin oikeasta vasempaan kierrokseen niin tuntui että kaikki meni uusiksi. Ihan erilaista.

Lopuksi tehtiin vielä jokunen kolmikaarinen, kuskia välillä harjoitusraviin istuttaen. Samanlaisia avoajatuksia kuin Defellä muinoin. Pää kääntyy viimeisenä. Ja kun luulin että hölkätään loppuravit (niin taisi Assikin luulla ja nyt lähti juoksentelemaan) niin tehtiinkin vielä pitkien sivujen keskelle volttiharjoituksia ja vaihdettiin asetusta/taivutusta (hitaasti) sisään ja ulos. Assin työmotivaatio meinasi olla loppu mutta lopulta sangen löysällä ulko-ohjalla mutkauttaen sai vielä rentoutumaan tuntumalle.

Ope oli taas oikein tyytyväisen oloinen ja kehui että meni paljon paremmin kuin viimeksi. Assi oli hyväntuulinen ja lennokas. Sekä kuski. Kyllä tästä kannatti maksaa!

Ongelmia:
yritti pudottaa laukan jokusen kerran pois (sain estettyä)
ensimmäisessä laukannostossa piti komentaa liikkeelle
kuskin piti ajatella käsiään käsirautoihin, taisivat siis taas karkailla
pari pikkusäpsyä, yhdessä nitkahti kuskin selkä

Parannusta:
ei kakkajumeja
ope kehui että meni paremmin kuin viimeksi
kaikki olivat oikein hyväntuulisia läpi tunnin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora