keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Pilatesta ja juntturointia feat. Assi

Keskiviikkona aikataulut osuivat vihdoin yksiin ja Aira tuli käymään Assin kotitallilla. Sopivasti minulla Assipäivä ja saatiin valmennusaika iltapäivälle. Tästä tulikin sitten yksäri ja vähän kauhistuin kun hinta selvisi: 100 e! No eipä sitä auttanut enää peruakaan.

Suunnittelin meneväni taas hyvissä ajoin kävelemään valmiiksi. Lopulta ehdin kävellä hyvin ja ottaa melko pikaisesti askellajit läpi. Tässä vaiheessa Assi oli aika tahma. Vasta laukassa rupesi heräämään.

Open kanssa lähdettiin keskittymään ihan perusjuttuihin. Kuskin suoruuteen ja Assin apuihin vastaamiseen. Mentiin takapäätyyn. Alkuun kuski taas käänneltiin oikeaan asentoon satulassa. Tuntui alakyttyräiseltä. Kuva kertoo toista totuutta. Lantio oikeasti alle ja vatsalihakset käyttöön. Yläkroppa siihen päälle.

Ei näy alakyttyrää vaikka sellainen muka tuntui.
©Aira

Ensin ajattelin kuvion ympyräksi mutta kulmiahan siihen ratsastettiinkin. Ensin käynnissä. Nyt sain vihdoin kunnon kädestäpitelytunnin. Joka kulmaan tuli ohjeet erikseen. Ja saihan niistä muistutella! Hidastettiin vatsalihaksilla kulmiin ja suorille lähetettiin jalalla eteen. Hengitä, hartialinjaa vasemmalle, kulmassa ulkokyljen kautta ylävartalon kierto sisään. Lantiolla ei saanut lähteä tuuppimaan. Käynnin jälkeen kevyessä ravissa sama. Tarpeeksi kun toistettiin niin Assi rupesi heräämään. Melko pitkään oli kyllä sellainen olo etten huomaa eroja eikä tuntunut reagoivan jalkoihini.

Välikäyntien jälkeen sain valita laukan ja harjoitusravin väliltä. Päädyin laukkaan vaikka kuvittelin että ehditään tehdä molemmat. Assi oli eri mieltä ja jumitteli tänään vielä tavallista enemmän nostoissa. Nosteli häntää mutta mitään ei tullut. Ehkä olisi pitänyt vain komennella alusta asti heti topakammin eteen. Odotin että saisi hommat hoidettua ja sitten sujuvoituisi.

Lopulta nostettiin laukka kevyestä ravista. Ihan en osannut vaan autopilotti jätti satulaan juuri ennen nostoa. Pari kertaa Assi pudotteli laukan pois mutta sain hoputettua takaisin. Sitten ihan reippaastakin laukasta pudotti laukkaa pois. Näihin epäilen syyksi sen että kuunteli kuskin istuntaa ja kummasteli epätavallisia "ohjeita". Ihan kuten muinoin pudotti raviin sillä että irrotin jalat laukassa. Seuraavaksi saikin sitten olla jo vähän rauhoittelemassa menoa. Oli hankala pitää kädet rentoina kun humma halusi olla pitkä. Asetuksia ja taivutuksia en ehtinyt juuri miettiä. Sisäpohjetta käskettiin välillä käyttää. Laukassa mitä ehdin peilistä vilkuilla niin nyt yläkropassa oli enemmän kuurakettimaista suuntausta etuviistoon. Käännä lantiota alle, kierto ulkokyljestä. Hevoseen ei tosiaan pahemmin puututtu eli siirrettiin vain kuskin lapoja.

Harjoitusravi jäi tänään sitten tekemättä mutta ei haitannut. Laukasta jäin suoraan keventämään loppuraveja. Assi lyheni kyllä ja kulki suht asiallisessa muodossa muttei ollut niin tasainen kuin olisi voinut olla. Yhä tuli täsmäohjeita ratsastukseen. Loppukäynnit mentiin sitten huokaisten. Loppupalautteen yhteenveto oli että vatsalihaksia pitäisi käyttää enemmän.

Tein loppuun hetken kävelyn jälkeen vielä pätkän kevyttä ravia. Ensisijaisesti halusin Assin tasaisemmalle ohjastuntumalle mutta oli hyvä palautella asioita itsekseen myös tuoreeltaan mieleen. Assi ei tasoittunut paremmaksi. Jos annoin pidempää ohjaa niin lähti kiirehtimään. Enkä oikein viitsinyt tässä vaiheessa enää vaatia tiukasti, joten meni vähän haahuiluksi. Päädyin sitten jatkamaan loppukäyntejä. Mietin että lantion alueeseen ei tullut tunnin aikana korjauksia. Vain alun ohje että avaa lonkkia. Katselin vielä istuntaani peileistä ja yritin rutistaa oikeaa kylkeäni ja siirtää hartioita vasemmalle. Tuntui vinolta mutta näytti suoralta. Ope epäili työasentoani vinouttavaksi tekijäksi. Pitää yrittää muistaa kiinnittää asiaan huomiota!

Istuntakorjauksia:
kuskin piti käyttää kylkiään vielä paremmin
oikeaa kylkeä kainalon alta ruttuun
koko hartialinjaa piti siirtää vasemmalle
kantapäitä piti nostaa
hartioita ja käsivarsia piti rentouttaa

Ratsastusongelmia:
alkutunnista reagoi jalkaan vähän hitaasti
Assi jumitteli laukannostossa poikkeuksellisen pahasti
lopputunnista rupesi juoksemaan alta

Parannusta:
ei ollut kovin raskasta selälleni
Assi heräsi liikkeelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora