torstai 22. marraskuuta 2018

Valmentajan vaihto ja iloisesti liikkuva Assi

Torstaina saatiin Assille uusi kouluope paikalle. Tosin ope oli itselleni tuttu Defen ajoilta ja muinoin on Assiakin kuulemma opettanut jonkun junnun kanssa. Nyt ehdin hieman hätäisesti hölkötellä askellajit pohjille läpi. Kovin oli hidasta. Assi yritti pari kertaa jumahtaa laukannostossa mutta sain humautettua liikkeelle. Eikä tämä tullut yllätyksenä kun en saanut ravissa viritettyä hyväksi.

Sitten vielä laukattiin ympyrällä open edessä molempiin kierroksiin. Vasen on helpompi, tuumasi ope. Oikealle taipunee huonommin. Lähdettiin ihan perusasioista liikkeelle mutta kuskille tulikin pään täydeltä mietittävää heti käynnissä. Ei kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja mutta salmiakilla kulmissa perän väistätystä ulos ja taivutusta sisään. Suorilla sisäavut piti höllätä pois. Ja muistaa kulmissa tiivistää myös oma oikea kylki. Lompakko kainalon alle. Eli vähän samoja ajatuksia kuin Airalta tuli. Käynti oli aluksi hidasta ja ope auttoi maasta vähän lisää aktiivisuutta takasiin. Helpotti.

Ravissa taidettiin ensin tulla samaa salmiakkia. Sitten uraa pitkin. Yhä jokainen kulma huolella ja suorille lähetetään eteen. Eikä haittaa jos alkuun juoksee pää ylhäällä kunhan liikkuu. Pohkeiden käyttöön opetettiin niitä vanhoja jippoja. Ensin jalat irti. Sitten yksi kopautus, heti irti ja jos ei lähde niin raippa heti perään kun jalat on irti. Välillä kuskilla oli vähän ajoitusongelmia mutta toistot auttoivat.

En nyt muista enää varmaksi mutta taidettiin aloittaa vastalaukalla. Siinä vertyy vähemmillä kilometreillä. Nostossa yritti taas juntturoida mutta sain liikkeelle. Yhä kulmat piti ratsastaa samoin. Sitten pyöräytettiin myötälaukkaan ja tosiaan itselläni rupesi hämärtymään taas että onko myötä- vai vastalaukka menossa. Vasemmalla taidettiin aloittaa. Yhä samaa ajatusta että etuosakäännös kulmaan ja takaosa väistää ulos.

Vasempaan suuntaan sama juttu. Käynnissä salmiakilla oli hidas mutta ope ihasteli miten mutkattomasti lähti kääntymään. Assi heräsi pikkuhiljaa liikkeelle ja ravissa tehtiin tähänkin suuntaan lyhyen sivun alkuun voltteja ja myöhemmin pääty-ympyröitä harjoitusravissa. Pitkät sivut sai keventää. Loppua kohti kun Assi virkistyi entisestään niin kuskilla meinasi mennä pomppimiseksi. Yritin vain availla jalkoja paremmin irti etten vahingossa puristaisi.

Laukkojen kanssa samat kuviot tähänkin suuntaan. Pitkillä sivuilla sai paahtaa inkkarilaukkaa ja iloisesti Assi viipotti menemään. Ja kulmiin takaosan väistätys ja kuskin ulkokylki haltuun. Ohjasotteiden suunnistakin tuli jotain kommentteja. Alkutunnista ainakin oli niin paljon mietittävää että pää sauhusi ja osa meni ohi.

Laukkojen jälkeen ravissa oli oikein lennokasta menoa. Eikä tarvinnut patistaa. Vähän istutettiin harjoitusravia ympyrällä. Välikäyntien jälkeen saatiin vielä ohjattu loppuverkka. Kolmikaarisia. Ja yllättäen Assi ei lähtenyt juoksemaan alta vaan energia oli kanavoitavissa oikein.

Takaosan siirtely ja kulmat toimivat näemmä Assille oikein hyvin. Ope oli tyytyväinen ja niin olin minä sekä Assikin. Eikä lähdetty prässäilemään vaan nautittiin tänään iloisesti eteen liikkuvasta hevosesta. Pienen jahkailun jälkeen päädyin siihen että jatkamme harjoituksia viikon päästä samalla kokoonpanolla.

Ongelmia:
alkuverkassa oli käynnissä ja ravissa hidas
yritti jumitella pari kertaa laukannostoissa
kuski oli hankalammin mutkalla vain oikeassa kierroksessa

Parannusta:
Assi heräsi liikkumaan iloisesti
ope sanoi että kippuroituva oikea jalkani ei ollut yhtä paha kuin aiemmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora