lauantai 16. kesäkuuta 2018

Maastoesterata metsässä heikoilla jarruilla

Lauantain iltapäivätunnille saatiin taas uudet ratsut. Tosin itse sain muutaman vuoden takaa tutun Blancan. Hoitaessa oli oikein kiltti. Keli oli yhä oikein loistava, puolipilvinen ja lämmin. Taas käveltiin alkukäynnit mökkimme ympäri.

Hauta.
©Heli Koskimäki


Verkkaamaan mentiin derbykentälle ihan kuten aamullakin. Käynnissä Blanca toimi ihan asiallisesti. Välillä piti pohkeilla koputella lisää aktiivisuutta. Ravissa jo huomasi etupainoisuuden mutta yhä oli ihan hyvin ratsastettavissa. Alamäissä tuppasi vähän vyörymään. Laukassa varsinkin. Mentiin taas vain vasemmassa kierroksessa verkkalaukat. Kun sitten pyysin eteen niin jarrut löytyivät vähän hitaasti. Löytyivät kuitenkin.

Halkopino.
©Heli Koskimäki

Hauskaa on.
©Heli Koskimäki

Kentällä hypättiin vain pikkumökki alamäkeen. Esteen jälkeen jarrut menivät taas rikki enkä kuullut open ohjeita. Käännä ympyrälle ja pudota raippa pois menivät lopulta tajuntaani. Aiemmin vauhtia oli niin paljon etten uskaltanut kääntää nurmelle. Vaikka tällä nyt hokkeja olikin. Hidastuihan se siitä sitten. Sakkokierros heti perään ja esteen jälkeen koottua laukkaa. Lyhenihän Blanca mutta vaati päättäväisyyttä.

Renkaat.
©Heli Koskimäki


Sitten mentiin pikkumaastoradalle ja hypättiin tehtävät noin yksitellen läpi. Pöytä, hauta, halkopino, alamäki, tiukka oikea, renkaat, oikealle ja ylämäki, oikeasta reunasta banketille, 1 laukka päällä ja alas. Suoraan ja lopuksi vielä reki. Blanca hyppäsi kaikki iloisella mielellä mutta vauhtia oli välillä aika julmasti ja jarruja ei juuri. Hidasti sitten kun pääsi kaverin luo. Halkopino ja renkaat saatiin sakkona kun vauhtia oli aika runsaasti. Ope vaikutti kuitenkin tyytyväiseltä. GoProsta loppui akku melko alkumatkasta.

Ylös banketille.
©Heli Koskimäki

Banketilta alas.
©Heli Koskimäki

Lopuksi hypättiin koko rata yksitellen putkeen. Aloitettiin ihan käsittämättömän rauhallisessa laukassa. Vaan siitä se sitten lähti kiihtymään ja renkaiden jälkeen mentiin melko holtittomasti. Banketti vähän hidasti mutta reki tultiin aikamoisella laakahypyllä eikä sen jälkeen suinkaan oltu ravissa vaan karautettiin reipasta laukkaa kavereiden ohi. Huusin vain että pois alta. Onneksi ei juossut talliin vaan antoi hidastaa. Eipä hirveästi auttanut vaikka oli pelhamit suussa.

Reki.
©Heli Koskimäki

Sitten loppuverkat derbykentälle, nyt löytyi ihan nätti rauhallinen ravi. Ja sitten käynnissä taas tuttu järvilenkki. Pelottavinta oli huputettu suomenhevonen laitumella.

Ongelmia:
hetkittäin turhan runsas vauhti

Parannusta:
mutkattomasti kaikista esteistä yli
ei pelottanut
ihanan lämmintä
ravissa oli jarrut
osasi myös lyhentää laukkaa

GoPro-tallennukset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora