lauantai 16. kesäkuuta 2018

Maastoesteilyn aloitus Lordilla derbykentällä

Lauantaiaamuna päästiin vihdoin vähän maastoesteiden makuun ja aamutunti hypättiin derbykentällä. Eli siis isohkolla laitumella, jossa oli esteitä. Ratsukseni sain Lordin. Ulkoisesti tämä oli aika samasta muotista kuin eilinen Masi sekä Hemppa. Punaruunikko, ei sukkia, tähdenaihe. Korkeutta jotain 170 cm hujakoilla.

Luimuilua.
©Heli Koskimäki
Boing!
©Heli Koskimäki
Satulalle vähän irvisteli mutta muuten oli kiltisti. Pihalla kyytiin ja käytiin 3 ratsukkoa keskenämme kävelemässä alkuverkat mökkimme ympäri. Lämmintä oli varmasti parinkymmenen pintaan jo aamulla, ihanan lämmintä.

Ennen estettä vielä iloisen näköinen ratsu.
©Heli Koskimäki

Vähän pitkää.
©Heli Koskimäki

Lordi ei halunnut kävellä alkulenkillä ensimmäisenä. Oli vähän laama eikä kovin innostuneen oloinen. Nurmikentällä käveltiin ensin vähän ympyrällä ja sitten ravattiin pari kertaa kumpaankin suuntaan ympäri. Herättelin liikkeelle ja kivasti lähti imemään. Laukkaa mentiin yksitellen 1,5 kierrosta vasempaan ympäri. Meille ohjeena oli että alusta asti saa edetä reippaasti ja niin mentiinkin. Mutta vauhtilaukasta odotin vähän enemmän. Usutin menemään mutta pari pykälää jäi vielä käyttämättä. Huiput 34,1 km/h.

Lordi tykkää!
©Heli Koskimäki
Lordi ei tykkää!
©Heli Koskimäki
Kuski tykkää!
©Heli Koskimäki
Sitten hypeltiin ensin minitukin ja kahden pikkutukin kierros. Jälkimmäinen tuli vähän lähelle, joten se heti perään uudestaan. Sen jälkeen tultiin portti ensin kentän porttia kohti, sitten toiseen suuntaan. Perään yksitellen myös avaimenreikä ja toinen portti. Sitten kaikki 3 putkeen. Sitten vielä nokkostukki (sama kuin aiemmin) ja pikkumökki. Viimeisellä kierroksella nokkostukki, laavu ja 3 estettä putkeen. Vähän rupesi kiihtymään, sillä aiemmin näppärästi väliin mahtuneet 5 askelta rupesivat käymään ahtaiksi. Yhteensä siis 17 hyppyä meille.

Päivän ainoa hyppy (pienemmälle) mökille.
©Heli Koskimäki
Ratsu näyttää paremmalta ennen estettä.
©Heli Koskimäki
Päivän ainoa laavuhyppy. Pieni sukellus.
©Heli Koskimäki

Lordi: evvk.
©Heli Koskimäki

Kuski hoitaa hymyilyn.
©Heli Koskimäki

Ilmeet paranee esteen loppuessa.
©Heli Koskimäki
Esteet olivan turvallisen kokoisia ja homma oli kaikilla helppoa. Lordi imi hyvin eteen eikä tuijotellut. Laukka tosin saattoi välillä nousta vähän hitaasti ja ensin väärin. Mutta oli paljon kivempi kuin mitä toisivaikutelma (hidas ankeilija) antoi ymmärtää. Ensivaikutelman perusteella oli oikein nätti ja lutunen.

©Heli Koskimäki
©Heli Koskimäki
Loppuun käytiin vielä järvessä. Nätisti kaikki hummat menivät veteen ja Lordi joi. Ei hirveästi kahlailtu vaan meni tönöttämiseksi. Keli ja maisemat kohdillaan. Paluumatkalla vähän hämmästeltiin moottorisahailijaa mutta muuten hyvin.

Harvemmin edustavimmat hyppykuvat on tästä vaiheesta hyppyä.
©Heli Koskimäki

Ongelmia:
pari paarmaa kiusasi heppaa
heräsi vähän hitaasti
nousi vääriä laukkoja

Parannusta:
kivan mutkattomasti kaikesta yli
huippukeli


Päät alas! Eiku.
©Heli Koskimäki

©Heli Koskimäki

©Heli Koskimäki

Krista kuvasi alkupätkän, loput GoProlta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora