torstai 14. kesäkuuta 2018

Sävel malttamaan

Torstaina menin töiden jälkeen liikuttamaan Sävelen. Oli nätti ja lämmin kesäpäivä (ilta) joten ratsastin topissa. Kenttä oli lanattu mutta pölisi. Tamma oli muuten kiltisti mutta yritti syödä työaikana.

Ratsain hepo käveli taas pitkin ohjin rauhassa. Aloitin edellisen kerran tapaan käyntityöllä. Tänään alkutunnista Sävel yritti nykiä ohjia. Istuin jämäkästi ja lopulta totesi ettei siitä ole hyötyä. Tein temponmuutoksia ja taivutteluja. Puolipidätteet olisivat voineet mennä paremminkin läpi. Taas lerpatteli kieltä alkutunnista.

Kevyessä ravissa selkäni rupesi kivistämään edelliskerran tapaan. Siinäkin vain taivuttelin ja tein temponmuutoksia. Parit väistöt. Sitten takaisin käyntiin.

Laukat etenivät taas ihan ok mutta taisin vähän hoputella lisää. Pudotti myös molemmat omia aikojaan pois. Ei tämä mielestäni niin rankkaa ollut. Lopetettiin laukat vasta kun minä päätin. Laukassa yritin yhä keskittyä tasapainoiseen menoon, hallussa oleviin lapoihin ja kevyeen keulaan.

Harjoitusravissa tehtiin ympyröitä ja kolmikaarisia. Loppuun huolellisia kulmia ja suoristuksia. Pyysin Säveltä odottamaan. Ja kun toistoja teki tarpeeksi ja muisti kehua niin menosta tuli tasapainoisempaa ja odottavaa. Tamma rauhoittui töihinsä.

Ongelmia:
muutama paarma
alkuun nyki ohjia
lerpatti kieltä alkutunnista
pudotti molemmat laukat pois
selkäni ei viihdy tässä satulassa kevyessä ravissa
kippasi juomansa nurin

Parannusta:
tasoittui kuuntelemaan
ihanan tuijottelematon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora