maanantai 11. kesäkuuta 2018

Hätäinen Assi taivuttelussa

Maanantaina oli yllättäen taas hellekeli. Pihalle ratsastamaan siis. Nyt hoidin Assin suosiolla pesupaikalla ja meni oikein hyvin. Kentälle taluttaessa säikähti monen kymmenen metrin päässä ollutta ihmistä ja pyrähti laukkaan. Ei onneksi juossut päälleni eikä päässyt irti.

Kentällä unohduin juoruilemaan kun piti alkuverkata ja oltiin vasta kävelty pitkin ohjin kun ope tuli. Assi oli alkuun vähän säpsy ja kiireinen eikä toisen hevosen lähtö taas auttanut asiaa. Itse ratsastin jotenkin heppoisasti. Alkuverkka oli aika epätasainen. Ope käski tehdä pidätteet tarvittaessa ja sitten jättää rauhaan. Annoin Assin ehkä vähän liikaa juosta alta ja liirailla. Asetuksista piti silti huolehtia mutta senkin tein puolivillaisesti. Laukat menivät reippaasti sinkoilematta. Ravissa ratsulle piti antaa tarpeeksi mietittävää.

Tehtävänä tehtiin vastataivutusta. Pitkän sivun alkuun voltti, sitten avoa ja siitä taivutuksen vaihto ulos. Eli vähän sulkuasentoon. Piti varoa ettei takaosa lähde liirailemaan. Eikä kuski mene mutkalle. Tuli hyviäkin pätkiä. Vasemmassa kierroksessa puolipidätteet eivät oikein meinanneet mennä läpi ja pysäytin jokusen kerran. Lisävoltitkin auttoivat mutta tuntui aina kiihtyvän kun voltti loppui vaikkein suoristanutkaan. Toisen pitkän sivun menin laukkaa ja aika nopeasti Assi oppi askelmerkit.

Loppuun tehtiin vielä siirtymiä ravin ja laukan välillä pääty-ympyrällä. Ensin vasen kierros ja se oli vaikeampi. Ei hidastusta, vain siirto laukasta raviin ja ajatus eteen. Oikeassa ravikin oli parempi. Toivoin vielä sakkokierroksen vasempaan ja parani sekin vähän.

Vasta tässä vaiheessa Assi rupesi olemaan paremmin kuulolla ja avuilla. Ei vieläkään ihan rentona ja tasaisena mutta tuntui paljon paremmalta kuin alkuun. Ja sitten ope kaipasi taas pidempää ohjaa että ratsu venyttäisi eteen ja alas. Tänään kiihtyi tästä yllättävän vähän. Tätä voisi harjoitella vähän enemmänkin sillä turpa nousee herkästi.

Lampsittiin taas vähän ylimääräisiäkin loppukäyntejä. Annoin Assin taas melko pitkälle päättää missä kävelee. Nyt rupesi rentoutumaan eikä enää tuijotellut.

Ongelmia:
säikkyi kaukana olevia ihmisiä
alkuun kentällä jännittynyt (tuuli)
Assi ei oikein keskittynyt
kuskin istunnan perusviat

Parannusta:
ei loikkinut kuskin kanssa
topissa tarkeni hyvin
tasoittui loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora