keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Riemulla hyppäävä Assi

Keskiviikkona jatkoin Assin kanssa esteille. Tänään tamma hyöri karsinassaan (myös sidottuna) niin paljon että turvallisuussyistä oli pakko siirtyä pesupaikalle varustamaan ennen kuin jouduin liiskatuksi. Vähän turhan lähellä oli. Kahden puolen seisoi onneksi ihan rauhallisesti kiinni.

Mentiin ulkokentälle ja ope kasasi esteet. Kaksi pystyä ja okseri melko keskellä kenttää. Lämmintä piti olla +14°C mutta mennessä auton mittari näytti +10°C. Takkia ei taaskaan ollut mukana, joten alku- ja loppukäynneissä vetäisin turvaliivin niskaan. Luulin meneväni pelkällä poololla mutta fleece pysyi päällä läpi tunnin. Ei onneksi tuullut. Välillä aurinko vähän pilkotti pilvien välistä.

Alkuverkassa Assi oli aika vauhdikas. Ei onneksi suuremmin tuijotellut tai jännittänyt. Kun kentällä ollut toinen hevonen lähti talliin niin yritti juosta vielä pykälää enemmän alta. Jatkuvat puolipidätteet. Verkassa ei kovin tarkkoja kommentteja saatu. Kuski enemmän jalustimille. Laukkaa ylämäkeen. Opella oli noshout mukana ja auttoi kyllä.

Tänään ei tultu puomihommia pohjille vaan aloitettiin pikkuisesta pystystä ympyrällä. Vasen kierros. Meni jopa yllättävän helposti ja tasaisesti vaikka este nousikin. Oikeassa kierroksessa toiselle esteelle sama juttu. Nyt ei paikat osuneet yhtä hyvin ja valuttiin ulkoreunaan. Ope oli silti kovin tyytyväinen. Sanoi että Assi hyppää nyt ihan erilailla kuin aiemmin ja kehui kentän pohjaa.

Jossain välissä jälkimmäinen nousi okseriksi ja loikittiin molemmat kahdeksikolla. Alkuun vääriä laukkoja, myöhemmin okserilta rupesi löytymään paremmin myötälaukat (oikeasta vasempaan). Istu satulaan. Assi yllätti ja vaihtoi pyynnöstä lennossakin. Olin ihan unohtanut että ollaan tehty sellaistakin aiemmin!

Sitten hypättiin päivän kolmas este eli pikkuportti. Oikeassa laukassa päädyn kautta lenkillä esteelle. Suoristamiseen piti keskittyä vielä tarkemmin ettei jää kääntyneeksi oikealle. Taisin itse tuijotella estettä ja taas automyötäsin ohjia pois ennen hyppyä. Ope napotti että se ei auta vaan vaikeuttaa hevosta. Tätä jokunen kerta. Muutama pudotus kun tultiin juureen.

Lopuksi tultiin vielä kaikki 3 putkeen. Ope nosti niitä taas. Luulin isommiksi mutta jälkimittaus paljasti korkeudeksi 75 cm. Siististi yli. Hypyt olivat taas astetta isompia. Tiukat vatsalihakset ja jalkoja eteen ja alas. En muista muistinko. Ope oli kuitenkin hyvin tyytyväinen. Todettiin että jätetään tähän kun on ollut hyppytaukoa (2 viikkoa) ja ettei kipeydy. Hienosti meni.

Tämä oli myös aika sukkelaa, joten loppuravien ja -käyntien jälkeen oli mennyt vasta tunti. Taas kävelin vähän pidempään. Nyt Assi vietti kyllä jo joka kierroksella pois kentältä.

Tunnin jälkeen oli taas pesupaikalla ihan rauhallinen. Koska ruokien kanssa ei tarvinnut pelata ja täälläkin oli lyhyet kävelymatkat niin selvisin 27 minuutissa pois. Varmasti uusi ennätys!

Ongelmia:
tamma meinasi jyrätä kuskin karsinassa
kuski heitti yhä välillä ohjia pois juuri ennen hyppyä
oikeassa laukassa oli vaikeampi osua esteille hyvin

Parannusta:
mukisematta kaikesta yli
vauhtia oli hyvin
oli sangen rento
laukka vaihtui pari kertaa sileällä pyynnöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora