torstai 7. kesäkuuta 2018

Hyppäämässä EVRK:lla

Torstaina piti olla ansaittu vapaailta. Sen sijaan minut houkuteltiin Vantaalle EVRK:lle kesäestetunnille. Onnistui vähän liian helposti. 34 euroa, max 6 hengen ryhmä. Ensimmäinen kerta kun varasin tunnin Hopotin kautta. Samainen Hopoti paljasti ennen tunnin alkua että ryhmä on täynnä ja hyppään Patella. Myöhemmin tosin kuulin että Hopoti vain lukitsee varausjärjestelmän iltapäivällä ja samalla täyttää tunnin loppuun. Talli oli aiemmin käymätön paikka.

Kelin piti olla +17°C mutta olin mennessä eiliseen tapaan ihan jäässä. Lopulta olisin ehkä tarjennut t-paidalla mutta fleece pysyi koko tunnin päällä. Ratsukoita oli tunnilla 4. Meillä puolikas kenttä käytössä ja toisella puolella tehtiin jotain länkkähommien/working equitationin näköistä.

Kaikki ihmiset olivat todella mukavia ja avuliaita. Hevonen ja varusteet löytyivät hyvin. Humma oli jo aamulla käynyt open kanssa maastossa. Sillä reissulla oli kainalosta irronnut vanha rupi ja ratsussa oli sormenpään kokoinen kolo. Saatiin kaverilta pehmustevyö lainaan. Ei vaikuttanut onneksi aristavan.

Alkuverkassa ravailtiin puomien yli loivalla kiemuralla ja tehtiin kulmiin voltteja. Pitkällä sivulla sai pyytää eteen tai hidastaa. Itse vähän matkustelin. Ratsu kyllä kuunteli ja eteni. Kääntyminen oli välillä epämääräisempää, luultavasti kääntäjästä johtuen. Ope muistutteli vatsalihaksia käyttöön ja sanoi että kuuntelee hyvin istuntaa. Pate oli enemmän jännittäjätyyppiä ja kulki pystypäin.

Laukka tuntui alkuun isolta. Yhä vaikutin aika varovasti. Loivalla kiemuralla ei juuri vaihtoja tullut vaan huristeltiin väärässä laukassa. Ope käski sekä miettiä askelmäärää kaarella että hidastaa äänellä. Eivät aivoni riittäneet molempiin kerralla. Jos jäin ohjaan kiinni niin ratsu ei ainakaan hidastanut.

Hypyt aloitettiin pikkulankulta. Molemmissa kierroksissa ensin yksittäisenä suoraan. Ihan ok. Tultiinkohan joku 5 - 6 hyppyä tähän? Pate selvästi tykkäsi hommasta ja oli kivasti menossa. Lisäksi kivan tasainen ja hypyissä oli helppo olla mukana vaikka lähdettiin lähempää tai kauempaa. Rentoja käsiä ennen hyppyä kaipasi ope, samoin esteistuntaa muualla.

Sitten hypeltiin myös lävistäjien esteitä. Odotin että oltaisiin tultu ne kaarella mutta sitä ei tehty. Jokunen kierros muistaakseni 2, 3 ja 4 hypyllä. Esteet nousivat kasikymppiin ja okserille paikka tuli joka kerta aika juureen. Ratsu säätyi vähän liiankin hyvin. Kopisteli puomeihin mutta aika tarkasti kun puomit pysyivät ylhäällä.

Odotellessa omaa vuoroa volttailin käynnissä ja siinä ruuna rupesi rentoutumaan ja myötäämään tuntumalle.

Vikalle kierrokselle meille vähän nostettiin. Okseri oli 90. Nyt paikat osuivat vähän paremmin mutta okserille tuli pudotus. Silti oli aika helppoa ja siistiä. Nyt ratsu hoiteli myötälaukat itse. Hyvin lähti jalasta eteen ja vaikka innostui niin tuli myös takaisin. Kääntyikin aika näppärästi. Viimeinen hyppy pystylle oli oikein siisti.

Loppuverkassa kulki jo rennompana. Aika pikaiset loppuravit ja hetki käynnissä ohjat tuntumalla ennen loppukäyntejä. Pate jatkoi seuraavalle tunnille, joten vältyin jalkojen kylmäämiseltä. Todella tolkku ratsu ja hommiinsa oikein passeli. Vaikka oli iso niin ei ollut yhtään laivamainen ratsastaa.

Ongelmia:
kainalon rupi oli auennut
ei ollut kovin tarkka jaloistaan
en ollut kovin hyvä myötälaukoissa
meni hetki että sain rentoutumaan
kuski oli välillä etukenossa
vatsalihakseni eivät oikein heränneet hommiin
yksi pudotus

Parannusta:
kiltti hoitaa
kivan reipas ja tasainen
säätyi hyvin
tykkäsin kun ope kritisoi (muiden) tarpeetonta raipankäyttöä
kaikki ihmiset olivat todella mukavia
oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora