lauantai 2. kesäkuuta 2018

Hempalle hiki itsenäisellä

Lauantai jatkui Hempan liikuttamisella. Oli kuulemma käynyt jo aiemmin tunnilla ja olikohan tänään kun oli taas saanut kuskinsa alas. Löytyi laitumelta ja tuli ihan suosiolla mukaan. Hoitaessa oli oma kiltti itsensä.

Lämmintä oli aurinkoinen noin +20°C ja tuuli. Ratsastin silti alkuperäisen suunnitelman mukaan topilla ja hyvin tarkeni. Kentällä ei ollut meidän lisäksenne muita. Väisteltiin esteitä.

Aloitin omaan tapaani pidemmällä ohjalla taivutellen. Suht ok mutta välillä Hemppa kuitenkin jännittyi. Tämä ilmeni erityisesti oikean kierroksen ravissa. Nosti päänsä ylös ja steppaili epätahtisia askelia. Ja tämä toistui useasti. Pohdin jo että onko ep mutta kun annoin pidempää ohjaa niin ravasi kellontarkasti eikä pääkään nyökännyt yhtään. Vasemmassa kierroksessa ohjat tuntumalla oli myös normaali.

Laukat rullasi ihan ok. Ensin vasen. Uraa pitkin, ympyröitä, voltteja, lävistäjä ja useampi kierros vastalaukkaa ja lopulta muutama ympyrä. Ei ihan tasapainoisinta mutta ihan ok. Pienen huilin jälkeen oikea. Rullasi huonommin. Tein silti samat kuviot. Voltit olivat vähän kulmikkaita. Yritin huolehtia että ratsu pysyy suorana (lavat eivät karkaile eikä kaula taivu sisään) enkä roiku sisäohjassa. Vastalaukat olivat kankeammat mutta laukka pysyi yllä. Tässä kierroksessa en oikein saanut vastalaukkaympyrällä taivutettua menosuuntaan. Ensimmäisessä onnistui.

Seuraavan välihuilin jälkeen ruvettiin tekemään siirtymiä. Laukasta raviin tai käyntiin. Pyörin kahdeksikkoja. Ei yhtä hyvin kuin viimeksi. Alkuun nyki alas siirtymissä ohjia ja tuli etupainoiseksi. Parani toistojen myötä. Laukat nousivat näppärästi ja aina pyydetty. Ravikin parani. Ratsulle tuli taas kuuma. Olihan tuossa tekemistäkin.

Loppuraveissa tuntui taas hyvältä. Muoto pysyi tasaisena vaikka vaihtelin suuntaa ja tein temponmuutoksia. Oli edestä kevyt ja suht ryhdikäskin. Kun tuli hyvä pätkä niin otin käyntiin, päästin heti ohjat pitkiksi ja lähdettiin kävelemään peltolenkki loppuverkaksi. Kaikkineen olin tunnin selässä, joten tehokas työstoaika oli reilusti alle.

Koska ratsu oli ihan hiessä niin letkutin sen läpi. Hieno Hemppa, sillä selviydyin tästä ihan yksin.

Ongelmia:
alkuun oli oikeassa kierroksessa kummallinen
siirtymät olivat vähän etupainoisia
oikea laukka rullasi huonommin
pari protestitakapotkua
pari paarmaa kiusasi peltolenkillä

Parannusta:
oli laukoissa suht pyöreä
piti vastalaukat
lopussa tasoittui hyväksi
sain pestyä yksin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora